Nieuwe boiler en troubleshooting

Bbblgt

  • #1
We hebben de afgelopen week onze boiler moeten vervangen omdat de oude stuk bleek - hij veroorzaakte voortdurend kortsluiting.
De nieuwe boiler is een 200 l die is geinstalleerd op een andere plek dan de oude. Daarom hebben we ook de leidingen opnieuw aangelegd.

Het eerste probleem bleek dat 's ochtend de eerste die zich gaat wassen ongeveer een halve douche warm water heeft en daarna koud. We zijn een aantal dingen gaan checken en er zijn een paar dingen die volgens mij niet kloppen maar we weten niet goed welke conclusie we daaruit moeten trekken:
  1. 's Ochtends komt er warm water uit dus de aansluitingen zitten goed? In de douche zit een mengkraan en op de wastafel een 'gewone' kraan.
  2. We dachten dat er misschien lucht was blijven zitten in de boiler dus we hebben hem geleegd en kwamen er daarbij achter dat als we de hoofdkraan dichtdraaien, er toch koud water uit komt - niet een beetje maar hij blijft doorlopen. Volgens mij is dat normaal gesproken niet zo?
  3. Ik heb een vermoeden dat de boiler niet helemaal volloopt want als hij geleegd is hoor je het water stromen maar dat houdt na 5 minuten al op. Ik kan me niet voorstellen dat hij dan vol is. Dat zou verklaren waarom er maar zo weinig warm water is. Maar volgens mijn logica zou er met bijv. 30 l water in de boiler überhaupt geen warm water uitkomen?
  4. Aangezien er 's ochtens wel eventjes warm water is lijkt me de conclusie dat de thermostaat werkt?
Kortom wij zitten in een huis met 8 mensen en we moeten allemaal koud douchen :-)
Als er iemand een goed idee heeft of de juiste vragen weet te stellen dan worden wij daar allemaal heel blij van.
Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Spreek de installateur hier op aan.
 

MarcoDezicht

  • #3
Dus als ik het goed begrijp komt er uit de warme kraan water als bij de boiler de stopkraan dicht staat. Is dit op de wastafel ?
Zo ja dan kan het zijn dat de douchemengkraan defect is.
Je kunt om dit te zien het volgende doen.

Je zet de warmwater kraan open op de wastafel en de douchethermostaat op 20 graden. Als er nu warm water uit komt dan is het vrijwel zeker dat het de douche mengkraan is.
Hier zitten aan de achterzijde twee keerklepjes in dan blijven deze hangen.
Het kan ook zo zijn dat de warm en de koud waterleiding verkeerd op de boiler zijn aangesloten.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.
 

Bbblgt

  • #4
Er kwam warm water uit beide kranen als de hoofdwaterkraan van het huis zeg maar dicht was. Toen zijn we eens gaan kijken naar hoe een boiler nu technisch in elkaar zit.

Er zit een warmwater-buis in die helemaal naar boven loopt en een invoerbuis die van onderuit water aanvoert. Warm water stijgt naar boven. Na nog eens 10 keer gecontroleerd te hebben dat we nergens warm en koud aansluitingen hebben omgedraaid, kwamen we tot de gewaagde conclusie dat de boiler niet goed was en dat iemand in de fabriek heeft vergeten om die warmwater-buis binnenin erin te stoppen.

Dus hebben we alles losgekoppeld en de boiler op z'n kant gelegd om erin te kunnen kijken en inderdaad bleek dat het geval te zijn. We zijn ermee terug naar de winkel gegaan en de verwarmingspecialist kwam - tot zijn grote verbazing - tot dezelfde conclusie en we hebben een nieuwe meegekregen.

Wel een hoop gekl* zo. Wie bedenkt er nou dat zo'n boiler niet goed is? Maar goed. Hij hangt weer en werkt goed!!
 

MarcoDezicht

  • #5
Ook in de fabriek gaat wel eens wat fout.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu