Nieuwe ketel met 80 liter boiler maar geen lekkere straal

Cvtje

  • #1
Wij hebben een Daalderop 38/80 aangeschaft en hoopten vanmorgen eens heerlijk te gaan genieten van onze stortdouche

de teleurstelling was zeer groot, de straal was niet veranderd terwijl deze ketel zo'n 17 liter warm water per minuut geeft en m'n vorige maar 9. Tevens hangt er een boiler aan van 80 liter.

we hebben de slang en de douchekop gecontroleerd, er zitten geen versmallingen of waterbespaarders tussen. De douchekop functioneerd op een ander adres uitstekend.

wij vragen ons af of het aan onze thermostaatkraan (merk Brugman) kan liggen

zo niet... dan zullen hoogstwaarschijnlijk onze leidingen 12 cm zijn maar voordat we gaan breken eerst graag jullie reactie.
 

StefanD

  • #2
Je zou eens kunnen kijken hoeveel liter heet water je per minuut krijgt uit de douche en dat vergelijken met een kraan die dichtbij de ketel zit. Is dat ongeveer gelijk dan heeft de leiding naar de douche dus weinig invloed.
 

Cvtje

  • #3
We hebben een emmer water vol laten lopen, de douche deed daar 1:40 min over, de kraan bij het bad 1:00 minuut.
 

StefanD

  • #4
Da's een groot verschil. En het bad en de douche zitten in dezelfde badkamer? (Er zit niet een hoogteverschil tussen of veel leiding?)
Conclusie zou dan zijn dat er toch ergens geknepen wordt. Meest logische kandidaat is inderdaad de kraan. Soms zit in de toevoer van de kraan een doorvoerbegrenzer.
 

Xr8

  • #5
De ketel kan 17 liter geven. Dat is het maximale wat mogelijk is. Of dit ook gehaald wordt is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Is het een oude situatie met 15 en 12 mm leidingen dan zal dit niet gaan. Tevens is de druk van het water van invloed.

Met alleen een ketel ben je er vaak niet.


Succes.
 

Azijnpisser

  • #6
Verdacht is ook de doucheslang.

Ik kocht een nieuwe doucheslang, omdat de oude wat te kort was, en met de nieuwe slang was de waterstraal op zijn best "zielig" te noemen. (begrenzers zaten er niet in). Oude slang maar weer in gebruik genomen...
 

Cvtje

  • #7
Bedankt voor de reacties !

Ondertussen de kraan eraf gesloopt. Daar bleek bij de inlaat idd 2 doorstroombegrenzers te zitten. Deze verwijderd maar het scheelde maar 14 seconden op m'n emmer.
Bij de doe het zelver een ouwerwetse kraan gekocht en nu zitten we ook in de douche op 1:00 minuut voor een volle emmer.
Een hele verbetering !
We zijn echter nog steeds bang voor 12 mm leidingen daar we bij het fonteintje een 12 mm leiding geconstateerd hebben. Geen idee of dit ook het geval is bij de douche. We moeten echt breken om dit te constateren.
Voorlopig genieten we maar even van deze winst.

nogmaals bedankt ! :)
 

Xr8

  • #8
Een 12mm leiding bij een fontein is vrij normaal. Vaak wordt er een leiding van 15 naar de wc gemaakt en deze afgetakt naar 2 x 12 voor fontein en toilet.

Succes.
 

GvdB

  • #9
Laat dat echtbreken maar! zitten wij niet op te wachten.
Een tekort aan voordruk kan je oplossen met een booster pompje bij de watermeter. Wat jou probleem waarschijnlijk is, is dat jij meer water wil als waar de installatie voor is bedoeld. (normaal doet een douche +\- 6ltr)[/url]
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu