Nieuwe badkamer: leidingen laten zitten en overtegelen, is dit ok?

Avandalen1

  • #1
Wij willen de badkamer laten renoveren in ons huis dat 40 jaar oud is. Men zegt dat je ook alle leidingen moet vervangen. Dit is onzin denk ik: de andere leidingen in het huis ga je ook niet vervangen. Waarom dan wel in de badkamer? Het risico van lekkage is denk ik te verwaarlozen, 40 jaar is niet oud. De nieuwe WC en bad komen op dezelfde plek.

Voordeel: de oude tegels kunnen blijven zitten, overtegelen scheelt een hoop uurloon en minder breekwerk en stof in huis. Een nieuwe badkamer is al duur genoeg, 8k tot 10k arbeidsloon, klopt dat?

Wij wonen in Maastricht, heeft iemand nog tips?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wie is "men" ?
 

Avandalen1

  • #3
Alle badkamerwinkels
 

Sander 1972

  • #4
Maar als je denkt, dat het niet nodig is om de leidingen te vervangen , terwijl het je wordt verteld.
Waarom verbouw je. je badkamer niet zelf, dan heb je ook geen garantie van andere. Het is immers je eigen werk.

Ik zou alles vervangen, aanvoer, afvoer en elektra
 

Kaajee

  • #5
Zijn persoonlijke keuzes toch?
Anders op zoek naar een aannemer die het wel wil doen met behoud van je oude leidingen. Persoonlijk zou ik ze ook laten zoals het is, waarom iets vernieuwen wat goed is? En als het niet in de weg zit. Scheelt ook weer afval en nieuwe kopen. Beter voor iedereen en alles eigenlijk.
 

Sander 1972

  • #6
Als aannemer moet je wel garantie geven, en als het 40 jaar oud is.... Je kan beter zeggen dat het vervangen moet worden. Als het tijdens de klus gebeurd dan hebben de bewoners ook een nekslag. Of geen budget en dan mag je als aannemer weer bankje spelen
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Ik kan mij ook niet voorstellen dat je de badkamer kunt renoveren zonder een deel van de leidingen te verplaatsen. En dan moet je nieuw leidingwerk op oud aan gaan sluiten, op een plaats waar je niet meer bij komt. Ik zou inderdaad ook geen garantie geven. Het is graag of niet.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Denk er goed over na dat je bij een renovatie wel moet voldoen aan de regelgeving van dat tijdstip.
En er zijn voor de waterleiding meer regels dan voor de gasleiding, het gaat over veilig drinkwater.

Dus bezint eer ge begint, dus oude meuk laten zitten maar dan ook alles of doe het zoals het moet.

Vr Gr
 

Vistuig

  • #9
Ik ben ook bezig een badkamer de renoveren. Waterleiding was opbouw, komt nu in de muur te zitten dus geen probleem om het nu te vervangen. Maar PVC riool zit in het beton, dan wordt vervangen toch wat lastiger! Alles uithakken lijkt mij geen doen. Wat is hiervoor de juiste weg?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #10
Net als met de vraag die je een beetje kaapt (beter om zelfs een vraag te starten) is er eigenlijk geen goed antwoord op te geven zonder de situatie te bekijken.
Hoe oud is het?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu