Nieuwbouw garage - waar te beginnen?

Srb12

  • #1
Naast een nieuwbouw woning (start bouw Q2 2021) willen we een grote garage gaan bouwen van 8 of 9 meter breed en 7 meter diep. Het huis wordt een prefab/catalogus woning en het bedrijf wat dat doet raadde ons aan om de garage extern te laten realiseren (wel eerlijk). Dus dat ben ik nu wat aan het uitdenken, maar ik weet niet precies waar ik moet beginnen.

Ik heb wel een PvE:

Betonnen vloer voor hefbrug
Buitenmuur gemetseld in dezelfde steen als huis (is mee te bestellen door bouwbedrijf)
Geisoleerd
Goothoogte 3 meter; daarom is schuin dak benodigd voor hefbrug in hoogste stand
Dakpannen - zelfde kleur als huis
Zijwaartse elektrische sectionaal deur van 5 a 6 meter breed
Vermoedelijk pelletkachel voor verwarming

Voor het idee heb ik een overzichtstekening bijgevoegd.

Waar kan ik het beste op zoek naar één aannemer die dit zou kunnen doen (regio Twente)? Ik was niet van plan om dit zelf te gaan bouwen en eigenlijk ook niet om hoofdaannemer te worden. Maar ik wil er natuurlijk wel over nadenken, dus wat is de beste manier om aan te pakken?

Ik vermoed dat een stalen frame het meest handig is. Ik heb al geïnformeerd bij een houtbedrijf, maar die vond de overspanning nogal fors en dan worden het hele dikke balken. Ook omdat ik natuurlijk geen staander in het midden wil.
Wat voor isolatie is het handigst? Steenwol in de spouw? En hoe doe je dan het binnenblad? Ytong blokken of porobrick? Heel ander systeem? Ik heb te weinig kennis hierin.

Ik denk niet dat het handig is om het schuine dak zonder stalen frame direct op de gemetselde muur te leggen?

Tegen het dak kan ik wel B-keuze PIR schroeven.

Alvast bedankt voor de input.
 

Bijlagen

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Laat een aannemer dit voor je uitzoeken. Het is zijn werk. Of huur een onafhankelijk adviseur in. Het gaat te ver om op een klusforum een gratis cursus bouwkunde te vragen, en al helemaal als je alles door een ander uit laat voeren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je zult toch tekeningen moeten laten maken voor de garage.
Dus kan de architect meteen alles uitrekenen hoe en wat.
En misschien moet er ook nog wel geheid worden.

Neem in ieder geval geen klusbedrijfje in de arm, maar laat het maken door een echt aannemers bedrijf.
Maar meestal is het het gemakkelijkst, als al het voorbereidend werk zoals fundering en dergelijke meteen met de nieuwbouw mee te nemen.
 

Hharbers

  • #4
Kijk of vraag in je omgeving rond welke lokale aannemers actief zijn. Bel deze met je vraag en schetsje. Aan de hand hiervan kunnen ze vaak al een eerste indicatie geven wat dit moet gaan kosten aan de hand van hun ervaring met de gemiddelde kosten soortgelijke bouwwerken.

Architect is niet nodig als je geen kunstwerk wiilt maar en recht toenrecht aan garage. Bouwkundige kan het ook uit rekenen en tekenen zonder het tarief van architect
Vaak kennen en werken bouwbedrijven voor kleine projecten samen met ze bouwkundig bureau die teking om kan zetten naar bouwtekening voor definitieve prijs en vergunningaanvraag.
 

Srb12

  • #5
Ik denk inderdaad dat dat de kortste klap is. Bedankt, ga ik daar eens naar op zoek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu