Vliering constructie Nieuwbouw woning

Robert12345

  • #1
Goedemorgen allemaal.

Ik ben nieuw op dit forum en heb helaas in de (vele) bestaande posts over het zelf bouwen van vlieringen nog een situatie als mijne tegen gekomen.

Er word later dit jaar bij ons een mooi dakkapel geplaatst met een plafond hoogte van ~2.4m. Hierna willen wij zelf een vliering gaan bouwen waarbij we het plafond gelijk willen houden met die van de dakkapel! De vliering afmetingen zullen ong 5.1m lang en 4.2m breed zijn. Vrij vierkant dus.

Nu het "probleem" De afvoer buizen van de mechanische ventilatie en ketel lopen over muur op een hoogte tussen de 2.3m en 2.7m vanaf de vloer waardoor ik de steun balken over een groot deel niet direct kan afhangen aan de kalkzandsteen wand [zie hieronder in blauw omcirkeld en ook bijgevoegd zijaanzicht .pdf]. Hierom had ik bedacht om de vloer [in oranje in plaatje hieronder] op te hangen aan de in rood aangegeven balken die ik verzwaard uit zal voeren [2x 70x220 vuren balken].
1618994949150.png


Ik zal vast niet de enige zijn waarbij afvoer buizen in de weg hebben gezeten bij de aanleg van een vliering, dus ik ben benieuwd wat jullie ervaringen hiermee zijn :)

Verder ben ik benieuwd wat jullie van de algehele constructie vinden.

Groet! Robert
 

Bijlagen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu