Nieuw verwarmingselement werkt niet

Danny--

  • #1
Hallo,
Laatst heb ik op zolder een verwarmingselement bijgeplaatst in een nieuwe kamer. Helaas wordt het element alleen warm als ik het ontluchtingsventiel open zet (dus zolang dat alle druk uit het CV systeem langzaam wegloopt). Ik concludeer hieruit dat de aanvoerleiding helemaal in orde is en dat er wellicht een probleem zit in de retourleiding. Deze koppelingen heb ik losgemaakt, bekeken (er kwam gewoon water uit) en weer teruggeplaatst. Helaas zonder het gewenste resultaat.

Heeft iemand een idee wat hier fout kan zitten?

Ter info:
in het systeem zijn drie aandrijfmotoren aanwezig (2 vloerverwarming)
het nieuwe element staat op dezelfde hoogte als een ander element, waarvan ik horizontaal een afsplitsing heb gemaakt voor aanvoer en retourleidingen
alle elementen worden snel warm, behalve de nieuwe
het nieuwe element hangt 'op z'n kop', dit omdat de aansluitingen aan de 'verkeerde' kant zaten (omkeren heeft overigens hetzelfde effect --> reeds geprobeerd)
in het CV systeem staat een nieuwe HR installatie
CV systeem is twee jaar oud (nieuwbouwhuis)
de nieuwe aansluiting zit op zolder (zolderverdieping in twee delen gesplitst)
 

W en d

  • #2
Draai alle radiatoren eens dicht behalve de degene met problemen en zet de kamerthermostaat eens op 30*.
wordt deze nu nog niet warm dan zit er ergens een verstopping in de leiding
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik vermoed dat de radiator op het hoogste punt zit, u zult in dat geval meerdere keren moeten ontluchten en het systeem bijvullen wil u de radiator warm krijgen.
 

Danny--

  • #4
Dank voor jullie antwoorden.
Heb alle elementen behalve degeen die het niet deed dichtgedraaid en de kachel op 30 gezet, maar helaas...

Ontluchten/bijvullen is reeds gedaan...de ketel is staat onder de 2 en er komt uit geen enkel ontluchtingsventiel nog lucht....

De retourleiding bevat wel water, ik kan hem (beperkt) aanzuigen (was overigens best smerig :D)
 

Mark en 3 meiden

  • #5
Zit er een voet ventiel in?
zoja staat die goed open?
 

Danny--

  • #6
Wat nu idd het meest waarschijnlijke lijkt is het voetventiel...Ik weet alleen niet goed hoe ik deze kan bedienen. Er zit een aansluiting voor imbus en daarbinnen een kleine schroef. Voor de imbus heb ik net geen passende sleutel, draaien aan de schroef heeft alleen tot nut dat het interne busje naar buiten/naar binnen gaat.

Is die imbus een speciale maat? Moet ik daaraan gaan draaien?
 

Xr8

  • #7
Als de radiator kraan dicht zit of defect is en je doet de ontluchter open dan is het best mogelijk dat de radiator aangevuld wordt via de retour.

Je hebt op deze manier geen uitsluitsel aan welke leiding eea ligt. Je zou hoogstens de installatie kunnen opstoken en de ontluchter open zetten. Een van de leidingen zal dan eerst warm worden.

Succes.
 

Danny--

  • #8
Als ik hem langer laat ontluchten, zodat er ook een tijdje water uitloopt, dan wordt de aanvoer warm...de verstopping lijkt me daarmee na het ontluchtingsventiel te zitten...(radiatorkraan is dan okee?)
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #9
Misschien even een fotootje plaatsen?
Er zijn diverse merken voetventielen waaronder 1 waar je met een inbussleutel het ventiel opendraaid en waarbovenop een inregelschroef zit die je na de juiste instelling als borgje gebruikt.
Een foto verduidelijkt een hoop zodat ik je ook een goed advies kan geven.
 

Danny--

  • #10
Allen dank voor de hulp.
Het bleek uiteindelijk het voetventiel te zijn, deze zat zo vast dat de inbus doldraaide. Een nieuw voetventiel bleek nodig en bleek de oplossing te zijn, heerlijk warm boven nu! (niet echt nodig idd, maar toch best lekker nu :D)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu