Nieuw overstortventiel - te hoge druk?

Soltaro

  • #1
Hallo,

Ik heb onlangs het overstortventiel van mijn CV ketel vervangen omdat deze lek was. Alles laten leeglopen uiteraard en opnieuw water bijgevuld en alles ontlucht. Nu loopt echter de druk op tot soms wel 3.5 hetgeen mij nogal hoog lijkt en de nieuwe overstortventiel laat opzich wel wat wegdruppelen maar vrij weinig.

Is dit een gevaar? Is 3.5 bar nog acceptabel of moet ik er wat aan doen. zoja; wat?

Als ik het ventiel even openzet dan loopt de bar wel snel terug maar deze wordt ook weer langzaam bijgevuld. Ik heb onder de CV 3 andere hendeltjes/kraantjes waar ik wat aan kan lopen hengsten maar ik heb geen idee wat ze precies doen. Als ik een bepaalde dichtdraai dan heb ik geen warm water uit de kraan of douche in ieder geval, maar volgens mij is nou juist deze verantwoordelijk voor het oplopen van de bar nadat ik het heb teruggebracht. Kan iemand mij misschien uitleggen waar deze 3 andere hendeltjes/kraantjes voor dienen en wat de normale/gewenste positie (open/dicht) is?

Bij voorbaat bedankt!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Zonder foto is dat niet mogelijk.
Ik kan wel vertellen dat het expansievat defect is, hierdoor loopt de druk op.
Zoek op dit forum maar eens op expansievat.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Lekke Warmte wisselaar mogelijk, dan vult de ketel zich vanzelf bij
Zet de inlaat combinatie dicht en laat de druk af tot 2 bar.
Als deze 2 bar blijft zet dan na een aantal uren de inlaat combinatie weer open als de druk dan direct weer oploopt is de warmte wisselaar lek.

Vr Gr
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Als ik een bepaalde dichtdraai dan heb ik geen warm water uit de kraan of douche in ieder geval, maar volgens mij is nou juist deze verantwoordelijk voor het oplopen van de bar nadat ik het heb teruggebracht.
Waarschijnlijk word hier de inlaatcombinatie bedoeld, mocht het zo zijn dat als je deze dichtdraait en de druk blijft dan stabiel. Dan is je boiler of platenwisselaar lek.

Wat voor toestel heb je? Overigens kan het expansievat zoals gezegd ook lek wezen, dan zou de druk alleen oplopen in warme toestand. In koude toestand moet de druk dan lager zijn.

Maar als ik het goed lees, dan sluit jij je inlaatcombinatie en blijft de druk gelijk in dat geval is het niet je expansievat.

Beste is om het vat te controleren/vervangen, overstort ook weer. Mocht hij dan weer gaan lekken is het zeker weten je boiler of platenwisselaar.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #5
Bij een lekke warmtewisselaar heb je druk verlies geen verhoging. Of bedoel je de platenwisselaar? Kan ook een boiler zijn.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Bij bijvoorbeeld een Agpo Warmte wisselaar zit het spiraal in de CV leiding, als de wisselaar intern lekt, wordt de CV druk net zo hoog als de waterdruk van het waterleiding net :idea:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #7
Merk en type ketel?
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Soltaro schreef:
Hallo,
Ik heb onder de CV 3 andere hendeltjes/kraantjes waar ik wat aan kan lopen hengsten maar ik heb geen idee wat ze precies doen.
Bij voorbaat bedankt!
Altijd verstandig om zo iets te doen.
Heb je (nog) geen problemen? dan maak je ze op deze manier.
Er zit nog veel meer aan de installatie om aan te hengsten.
Leg vast wat warme dekens klaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu