Nieuw huis: wat kunnen dit voor verwarminsbuizen zijn?

Jes-74

  • #1
Ik heb mij bij dit forum aangemeld (als leek) omdat ik graag zou willen weten welke verwarmingsbuizen ik boven en beneden in mijn nieuwe huis heb.
Wie weet kunnen jullie mij helpen?

In de badkamer boven heb ik vloerverwarming, ook hangt er een radiator daar. De radiator wordt ingesteld met de thermostaatknop beneden en de vloerverwarming met een thermostaat (zie foto4) in de badkamer zelf. Wat is de werking van het ijzerdraadje dat onder de radiatorbuis de grond in loopt (foto3), meet wat de warmte vd vloerverwarming is?

De eerste foto zijn buizen die beneden in de huiskamer in een kast zitten. Er staat een houten 'hokje' om heen gevuld met glaswol.
De tweede foto zijn buizen die boven in het washok zitten. Kunnen jullie zien of dit voor de normale centrale verwarming is, of dat dit ook met vloerverwarming te maken kan hebben? (de man die de wasmachine kwam brengen zei dat dit vloerverwarmingsbuizen zijn...) Boven mij is nog één appartement, kan het zijn dat de buizen voor hun cv ook door mijn huis lopen? Ik vind het zoveel buizen namelijk.

Beneden heb ik bij mijn weten geen vloerverwarming, maar als ik de cv aanzet daar komt er flink wat warmte uit de grond bij die buizen (foto 1) Is dat normaal? Of zou er zonder dat ik het weet tóch ook vloerverwarming beneden kunnen zijn.

Hopelijk kan ik wat meer duidelijk krijgen op deze manier.......Wie weet
:roll: 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat ijzerdraadje is een vertinde koperdraad en is de potentiaalvereffening van de badkamer, zo´n zelfde draad zie je ook onder je wastafel.

ergens moet een doosje zitten waar alle vereffeningen samenkomen het CAP.

Heeft niets van doen met de verwarming, maar et elektrische veiligheid.

die 2 verdelers hebben voor iedere radiator 2 buizen.

en de brenger van een wasmachine is geen installateur.

je vloerverwarming is elektrisch.
 

Jes-74

  • #3
Oke bedankt,het koperdraad is duidelijk, inderdaad bij de wastafel ook één.
Die verdelers boven hebben dus niets met mijn bovenburen te maken?
En de verdelers beneden kunnen de warmte lokaal in de vloer verliezen waardoor ik dacht dat er missch wel vloerverwarming was?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Je kan idd ter plaatse van de leidingen een opwarming van de vloer voelen, en bij zo'n verdeler zitten er nogal een paar bij elkaar dus daar zeker.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Klopt. De slangen lopen door je vloer heen naar de radiatoren. Als je een "gladde" vloer hebt, en je loopt op je blote voetjes, kan je vaak voelen waar de slangen lopen.
 

Jes-74

  • #6
Dank en dank,
Duidelijk zo!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu