Nieuw huis gekocht: cv systeem met alleen thermostaatkranen

Ingmar80

 • #1
Ik heb vorige week een nieuw (geen nieuwbouw) huis gekocht en kom tot de ontdekking dat er een cv systeem gemonteerd is met in alle ruimten thermostaatkranen op de radiatoren. Op zich geen probleem, maar de ketel hangt in de ruimte naast mijn slaapkamer. Als ik 's nachts alle kranen dichtdraai (beetje zonde om 's nachts de tent ook te verwarmen) maakt de ketel om de ca. 5 minuten een korte herrie.
Wat ik tot zover over heb gelezen, als leek, zal dit wel te maken hebben met het bypass systeem dat op dergelijke systemen wordt aangelegd om te zorgen dat de ketel zijn warmte kwijt kan?
Daarnaast stook je (nu het wat kouder is iig) elke dag een kuub gas weg zonder dat ik thuis ben, beetje zonde dus.
Mijn vraag is of een dergelijk systeem makkelijk uit te rusten is met een kamerthermostaat, waarbij de ketel dus echt alleen aanslaat als ik dat wil. Ben namelijk maar weinig thuis.
De ketel is van Vaillant, type VHR NL 18-22C. Ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft, thx anyway!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #2
  Hoi ingmar:P

  Hij is nu weersafhankelijk geregeld waarschijnlijk dan...
  Maar je kunt hem gewoon aansluiten op een kamerthermostaat. Geen enkel probleem. Je kunt dan gewoon in de ruimte waar je de thermostaat ophangt de kranen helemaal openzetten.
   

  Ingmar80

  • #3
  Haha, lol :P.

  Weersafhankelijk, betekent dit dat de buitentemperatuur gemeten wordt door de ketel? En zo ja, kan ik dit aanpassen?
  Waar het me eigenlijk omgaat: als ik een kamerthermostaat installeer ben ik dan van die herrie 's nachts af, doordat de ketel dan niet meer continue op temperatuur gehouden moet worden?

  En kan ik zelf een thermostaat installeren of moet ik dat door een monteur laten doen? Je merkt het, heb er geen verstand van..
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #4
  Zolang je weersafhankelijk regelt kun je daar niks aan doen idd.
   

  Fiesiekus

  • #5
  Ingmar80 schreef:
  als ik een kamerthermostaat installeer ben ik dan van die herrie 's nachts af, doordat de ketel dan niet meer continue op temperatuur gehouden moet worden?

  En kan ik zelf een thermostaat installeren of moet ik dat door een monteur laten doen?
  Waarschijnlijk zit er een buiten-sensor die de temperatuur meet. Die weghalen en koop dan een kamerthermostaat die de ketel moduleert. Is prima zelf te installeren.

  De thermostaatkranen in de woonkamer vol open zetten, de tijdstippen in je nieuwe thermostaat programmeren (dus 's nachts laag), en je bent klaar. Je stookkosten zullen ook aanzienlijk lager zijn!
   

  Xr8

  • #6
  Thermostaat koppen in de kamer verwijderen of vervangen door handwielen, is wel per merk verschillend.

  Let tevens op bij het aansluiten van de thermostaat dat dit toestel en thermostaat afhankelijk is. Tevens kan het nodig zijn om een instelling in de ketel aan te passen. Als u het niet zeker weet laat het dan door een deskundig iemand doen, thermostaat en branderautomaat kunnen beschadigen bij foutief handelen.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu