Nieuw expansievat aanschaffen

Robert de klussert

  • #1
Beste experts. Bijgaand een foto van mijn oude expansievat. Deze was lek en volgelopen. Nu wil ik een nieuwe aanschaffen. Een 18 liter, 0,5 bar.
Online zie dan bijvoorbeeld een vat zoals te zien is op foto 2. Ik begrijp dat dat zwarte puntje een ventiel is? Maar moet dat dan ook de bovenkant zijn? Bij mij hangt het vat onder de beugel, dus met aansluiting van het vat boven. Dus niet dat ventiel boven.
Waar moet ik nog meer op letten? Type aansluiting, of is dat universeel? Mijn vat heeft een binnendraad aansluiting met buitendraad op de beugel zo lijkt het, of is dat altijd zo?

WhatsApp Image 2021-10-25 at 17.24.21.jpeg expansievat_nieuw.PNG
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
vaten zijn tot 25 liter kwa aansluiting standaard 3/4 schroefdraad en het ventiel hoort aan de onderkant en zit op elk vat
 

Robert de klussert

  • #3
@Marcn.88 Bedankt voor je snelle antwoord. Dus op foto 2, die ik online zie bij een bekende online verkoper, is het vat dus ondersteboven gezet? Omdat jij aangeeft dat het ventiel onder zit.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
ja fototje staat op de kop aan de onderkant van die foto zit de 3/4 aansluiting
 

Robert de klussert

  • #5
Top, bedankt voor de antwoorden. Tot slot nog 1 vraag. weet iemand wat voor type sifon dit is? Dit is zo bij mijn vorige woning. online zie ik ze zo niet echt te koop. die afvoerslang die erin zit heeft een diameter van ongeveer 25mm. Lijkt me een wasmachineslang. Bij mijn cv installatie in mijn nieuwe woning zit er nu alleen een pijpje aan de onderkant en de vorige bewoner heeft er heel moeilijk een spaghetti aan pvc afvoer onder gebouwd. het begin daarvan zie je op foto 2. Dit wil ik graag opruimen. Ik kan dan het beste een sifon kopen van het betreffende merk cv installatie dat nu geïnstalleerd is?

WhatsApp Image 2021-10-25 at 18.15.34.jpeg WhatsApp Image 2021-10-25 at 18.27.59.jpeg
 
Laatst bewerkt:

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
De getoonde sifon is van een Intergas ketel, bij een Remeha zit de sifon in de ketel.en kan je er gewoon een buis onder hangen als afvoer.
Je kan op die aansluiting geen sifon zetten dan creer je een dubbele sifon.en loopt het niet meer door, de ketel moet open lozen op de afvoer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu