Niet uit te zetten AEG OKO_favorit 3020

Lute

  • #1
Vraag mbt een AEG OKO_FAVORIT 3020 vaatwasser. Midden in tijdens een afwasbeurt bleef bovengenoemde afwasser 'hangen'. Gezien het geluid lijkt dit op de afzuigpomp die blijft lopen. De schakelklok verdenk ik ervan dat deze ook is blijven staan.

Beide schakelknoppen aan de voorzijde lijken goed te functioneren (draaien goed en bij opening voorzijde ook niets afwijkend te zien of ruiken.)

Het meest vreemde is nu dat de pomp ? niet is uit te zetten met de schakelaar aan de voorzijde. Wat ik ook doe, de pomp? blijft lopen. De enige manier om alles tot stilstand te brengen is het trekken van de stekker uit het stopkontakt.
Iemand een idee ?

P.S. er staat geen water in de wasruimte, noch in de afvoerslang. Afwasser is ongeveer 7 jaar oud.

Groeten

Lute
 

Co de Witgoedman

  • #2
Er zal water staan in de lekbak onderin.
 

Lute

  • #3
Dat klopt, er staat enig water onderin de machine. En er is kalkaanslag (vanaf de achterkant naar binnen kijkend) aan de linker zijde: de (zwarte) isolatie laag is rot en de boven wateraanvoerbuis is aan de onderkant ook met kalk besmeurt.

Het lijkt of de wasruimte zelf bovenin lekt op de overgang middendeel/bovenkap en aan de achterkant water naar beneden laat lopen. Ga hier mee aan de slag. Dank voor je tip!

Lute
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Graag voor verdere vragen even de PNC-code vermelden!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu