Niet-mandelige muur slopen, aansprakelijkheden

Renova

  • #1
SITUATIE:

We hebben in 2007 een huis gekocht dat we nu in 2008 gaan verbouwen. Vergunning voor de verbouwing is door de gemeente verleend. Het betreft een huisje met een in 1985 in spouw aangebouwde garage, waarvan een spouwmuut TEGEN de erfgrens staat.

De buren hebben in 2002 een aanbouw gemaakt die een spouwmuur heeft TEGEN de erfgrens ter plekke van onze huidige garage; gemeenschappelijk lengte circa 5 meter. Er staan dus twee spouwmuren pal tegen elkaar, de erfgrens loopt er precies tussendoor, er zijn geen mandelige elementen, er steekt niets over de erfgrens.
Volgens de tekening/vergunning is de spouwmuur van de buren een volwaardige konstruktie die als buitenmuur kan fungeren.

In discussie met de buren is echter gebleken dat hun aanbouw niet volgens tekening en vergunning is gemaakt: ipv metselsteen voor hun buitenblad van de spouwmuur (dat tegen ons buitenblad aanstaat), is poriso gebruikt. Waarschijnlijk is ook geen DPC folie toegepast. Alles met de stellingname van de bouwer destijds “die garage wordt toch nooit afgebroken
 

Pepjo

  • #2
Situatie :
Dit is een KLUS-forum.
Uw Probleem:
Is juridisch van aard.

Ergo : u zit met uw vraag op een compleet verkeerd forum.

Als u wilt weten hoe u een nieuwe muur terug wilt bouwen kunt u hier terecht, voor de hierboven staande vraag raad ik u een juridisch adviseur of de Vereniging Eigen Huis aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu