Nexus 3 naaf geen aandrijving .

DB.

  • #1
Tijdens het vervangen van de 26 inch binnenband van een kinderfiets. Heb ik de nexus 3 kabelbox losgehaald, wiel er uit gehaald en later alles weer gemonteerd.
De duwstang kwam iets mee uit de as dus die heb ik er even uitgehaald en schoongemaakt. Echter na montage heb ik geen aandrijving. De trappers kun je rond draaien en de ketting gaat rond. Ik heb wd 40 in de as gespoten om eventueel iets te smeren wat wellicht klemt. Geen resultaat. Graag tips over hoe het op te lossen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Misschien dat je tussen twee standen in zit, is de duwstang niet af te stellen?
Probeer eens om de stang iets te bewegen, als het dan werkt dan moet je die afstellen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je even google gebruikt met nexus 3 versnellingen naaf onderhouden kom je allerlei sites tegen met beschrijvingen en filmpjes hoe je dergelijke naven moet (de)monteren. Kun je zien wat je eventueel verkeerd hebt gedaan. :wink:

Overigens is WD40 een kruipolie, bedoeld om vastzittende delen los te maken en bevat een heel klein beetje superdunne olie. Voldoende om sommige dingen weer in beweging te krijgen, maar meestal niet geschikt als smeermiddel voor fietsonderdelen. Met WD40 op een plek die normaal gesproken met vet of olie gesmeerd moet worden bereik je met WD40 soms precies het omgekeerde van wat de bedoeling is: het WD40 verwijdert het aanwezige smeermiddel. Je kunt beter de zaak netjes smeren met door Shimano aanbevolen middelen.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Walker en BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
WD40 is inderdaad bedoeld om vastzittende bouten en moeren (door roest) los te krijgen. Het is absoluut geen smeermiddel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu