Nest Thermostat Heatlink op Nefit ProLine NxT

Svenyboy17

  • #1
Hallo Klussers,

Ik ben sinds korte tijd eigenaar van een Nest Learning thermostaat (3e generatie) met heatlink.

Bij de aansluiting van de heatlink loop ik spaak. Ik heb in de aansluittabel van Nefit gekeken. Daar lees ik het volgende: "Opentherm: Ja" "Thermostaat op oranje aansluitblokje."

(sorry ik ben echt een leek.)

Ik begrijp dat ik dus de extra module om de ketel modulerend te maken niet hoef aan te schaffen.

vervolgens kijk in naar het aansluitschema van NEST bij Opentherm-ketel. (? Ik hoop dat dit klopt)

Ik begrijp dat de draden die nu verbonden zitten aan het oranje blokje, losgeschroeft moeten worden en (als ik het aansluitschema volg vanuit de thermometer aansluiten op T1 en T2 van de Heatlink.

Dan gok ik dat ik dan 2 signaalkabels moet knippen en die 2 nieuwe draden in de heatlink moet schroeven onder OT1 en OT2 deze verbinden met het oranje blokje op de cv ketel (waar dat de oude draden van de thermostaat zaten) en dan in omgekeerde volgorde, dus OT1 heatlink --> OT2 Ketel en OT2 heatlink --> OT1 Ketel.

En hier eindigd het logisch beredeneren voor mij.
Ik weet niet welke draden ik moet gebruiken voor fase en nul naar de heatlink, waar dat deze zitten op de CV, of hoe ik die moet aansluiten.

Ook is mij niet helemaal duidelijk wat ik met de andere draden moet doen die op de foto te zien zijn.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en eventueel mijn verhaal kunnen aanscherpen (wellicht denk ik helemaal verkeerd en klopt mijn beredenering van geen kanten) en een advies kunnen geven hoe ik de fase en nul aan moet sluiten. 

Svenyboy17

  • #2
Als ik de bovenstaande opstelling toepas, en zorg dat ik ergens fase en Neutraal vandaan haal, en die aansluit op de L en N van de heatlink, dan ben ik er toch?

Zou dat werken?
 

Akatar

  • #3
Je hebt vast wel een stopcontact in de buurt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Idd gewoon ff een snoer met stekker eraan. En gaan.
 

michael_brongers@hotmail.

  • #5
Is het uiteindelijk ook gelukt met deze oplossing? Ik heb namelijk dezelfde ketel/aansluiting, dus OT1 Heatlink op OT2 oranje en OT2 heatlink op OT1 oranje blokje?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu