Nemef slot weer in elkaar zetten

lton

  • #1
Beste allen,
Mijn Nemef slot is deels uit elkaar gevallen en ik weet niet goed meer hoe deze in elkaar te zetten. Het gaat om de 3 onderdelen die je los op de 1e afbeelding ziet liggen. Het veertje moet denk ik zoals op de 2e foto maar hoe de rest dan moet… Ik kom er niet uit. Wie kan mij helpen? Dank!
groet

Nb: let maar niet op het onderste slot, dat komt wel goed

image.jpg image.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik snap nooit zo goed hoe sloten spontaan uit elkaar vallen... blijkbaar is er een hele serie geleverd zonder schroeven...
Maar het ronde deel met krukgat hoort uiteraard in het bovenste gat, en wel zo dat de meenemer de dagschoot bedient.

Gebogen stuk hoort onderin, bij de V&B schoot.
 
  • Geweldig
Waarderingen: Peter

lton

  • #3
Dank voor je reactie!

Het onderste slot zat vast met verf dus moest slot even openmaken waarna dingen na wat trek- en duwwerk losschoten..

Het ronde deel moet zeker in het bovenste gat alleen dan kan deze amper draaien door de 2 uitstekende delen.. Ik krijg ‘m ook niet zo geplaatst dat de de meenemer de dagschoot dan goed bedient..
Verder weet ik bijna wel zeker dat het bovenste losse onderdeel niet bij het onderste slot hoort (ik was namelijk vanaf het begin met dat onderdeel bezig dus zou me dat nog wel herinneren). Zou het nog ergens anders kunnen horen?
Dank weer
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Het ronde deel kan maximaal 30 graden draaien. Dat is de beweging van je deurkruk.
Het is toch een WC-slot?

Het bovenste losse deel zorgt ervoor dat, wanneer je aan de knop van de Vrij/Bezet schoot draait ook de dagschoot wordt meegenomen. In de grote plaat beneden zie je een sleufje. Op het losse deel een rechthoekige as.
 

lton

  • #5
Dank weer voor je reactie.
Ik kom er helaas nog niet uit. Het ronde deel lijkt maar een paar graden (5 - 10?) te kunnen draaien, dan loopt deze ‘vast’. Ik krijg hiermee niet de dagschoot naar achteren.
Bij het laatste onderdeel zie ik ook nog niet hoe deze te plaatsen, mede omdat dit een gebogen onderdeel is.

Op de bijgevoegde foto kun je zien hoe er maar weinig ruimte is om met het ronde onderdeel te draaien en illustratie van hoe het laatste onderdeel lastig te plaatsen is door de vorm. Wat begrijp ik hier toch niet?
Dank.

image.jpg
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #6
Neem eens een deurkruk en probeer het ronde deel met groot vierkant gat zo te plaatsen dat het vierkante gat en daarmee de deurkruk horizontaal staat, en de deurkruk dus niet schuin omhoog komt...

Wat betreft dat kromme deel, op de eerste foto bovenaan: links van de veren is een kleine opening in de achterplaat te zien. Hieronder zie je afdrukken van slijpsel. Past hier dat kromme deel niet op een of andere manier?
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu