Nemef slot herkenen

Reus_lucius

  • #1
Beste mensen, ik heb een 2 tal deuren in mijn huis waarin binnendeursloten van Nemef in zitten deze zijn groot, rechthoekig en langer (hoger?) dan de huidige deursloten..

Bij alle 2 de deuren zijn de veren van de klink zodanig kapot dat de deurklik deels lam hangt.

Via internet zijn veren te bestellen ter vervanging maar en dat brengt mij bij de vraag hoe kan ik zien welk Nemef slot er in de deur zit ?

Staat er ergens een nummer ? zoals serie 500 ?

De sloten vervangen is geen optie zijn behoorlijk duur (75,00 +/- per stuk)

nemef-slot.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Slot eruit halen en de kast opmeten.
Voor als je gaat zoeken: Dit zijn geen binnendeursloten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Volgens mij is het een Nemef 669. Gezien de cilinders die erin zitten kunnen het geen oude sloten zijn (die hebben meestal klaviersleutels)



Ik weet niet wat je nu precies wilt doen: De deurkruk + schild vervangen door een nieuwe verende uitvoering, of het slot repareren. Dat laatste is bijkans onmogelijk als je niet weet hoe een slot in elkaar zit. In het eerste geval is de PC-maat van belang.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Of als je het slot wilt vervangen deze eruit halen en meenemen naar de speciaalzaak (niet bouwmarkt). Daar heeft men vaak wel de juiste sloten op voorraad.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Als je weet welk type slot het is, kun je de contraveer soms los bestellen. Je kunt het slot dan weer repareren voor een paar euro. Het gaat overigens niet heel makkelijk, het is prutsen om alle delen weer op de juiste plek te krijgen in de behuizing.

Ik zou even een slot uitbouwen en kijken of er een nummer te vinden is. Zo niet, dan kun je kijken of je aan de hand van de maten van het slot het type kunt achterhalen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu