Nefit turbo loopt aldoor vast met een code 3

Tijs

 • #1
Hallo allemaal!

Ik heb een probleem met een nefit turbo ketel....hij loopt aldoor vast met een code 3

Ventilator slaat wel aan en af en toe doet ie het heel eventjes maar loopt dan weer vast!

Nu las ik ergens anders dat je dan slangetje p2 er even af moet halen en moet resetten...dit helpt ...hij slaat dan weer aan maar als ik dat slangetje er dan weer op doe loopt ie na een minuut of 10 weer vast!.

Heeft iemand een idee wat het probleem nu daadwerkelijk is en hoe dit ik dit kan oplossen....en in hoeverre kan het kwaad slangetje p2 er langere tijd af te laten..?

Alvast bedankt en groet Tijs
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Hoi Tijs,

  Laat het toestel niet branden met slangetje p2 eraf dat is niet de bedoeling.

  Het luchtdruk verschil wat het toestel nodig heeft om goed te kunnen werken wordt niet gehaald, de drukbeveiliging schakeld het toestel dus uit.

  Is de ventilator schoon / is de keienvanger schoon / is de luchttoevoer en verbrandingsgasafvoer schoon / is het sifon onder de condensbak schoon zo ja dan is het toesel inwendig zo vuil dat het verstopt zit.

  Het is dan raadzaam om uw installateur er bij te halen om het geheel in orde te maken die heeft het juiste gereedschap om eea te meten en af te stellen na het onderhoud :wink:

  Vr Gr en succes ermee
   

  Tijs

  • #3
  Bedankt voor het snelle antwoord!

  Twee vraagjes nog:

  Ben geen expert in het schoonmaken...is dit gemakkelijk om zelf te doen?...en is het makkelijk te verhelpen door een monteur?

  Tweede vraagje is....deze cv wordt gebruikt voor mijn bedrijf....kan het kwaad als ik hem morgen vroeg even aan zet met slangetje er uit om de boel op temperatuur te krijgen, en daarna een monteur bel om hem te repareren...?

  Thx!
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #4
  Hoi Tijs,

  Ja dat kan op eigen risico natuurlijk :mrgreen:

  Een technicus die bekent is met deze ketel zal er niet veel moeite voor hoeven de doen de ketel een grote onderhoudsbeurt te geven.

  Als deze eerst gaat meten, komt die misschien wel tot een eenvoudige oplossing van het probleem, alreeds genoemd in mijn vorige bijdrage over vuil?

  Vr Gr en succes ermee.

  PS. eerst de monteur bellen en dan de kachel pas aan doen :idea:
   

  Tijs

  • #5
  Hahaha alles op eigen risico natuurlijk... maar een kleine geruststelling dat de boel niet de lucht in vliegt kan geen kwaad natuurlijk!

  Wederom bedankt voor het antwoord!

  groet tijs
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu