Nefit Turbo codemelding 2/2.

Kaaskratje

  • #1
Twee jaar geleden,na een onderhoudsbeurt gaf onze nefit uit 1992(combiketel)een code 2 aan,monteur heeft toen de stromingsregelaar vervangen,ondanks deze reparatie,bleef de kachel code 2 vermelden,pomp vervangen en oude stromingsregelaar weer herplaats,mankement verholpen,twee jaar zonder enige mankementen goed gewerkt,helaas één maal in de maand wat water bij moeten vullen(expansievat)December 2007 wederom een onderhouds beurt,en ja hoor stromingsregelaar moet worden vervangen worden en het expansievat ,vind de monteur,en een tot die tijd normaal functionerende kachel,valt na deze onderhoudsbeurt steeds weer uit met een code 2/2..Volgens de monteur moet er een bypass gemaakt worden(geen vloerverwarming aangeschaft of thermostaatknoppen,wat wel eens problemen kan geven)kachel functioneerd al bijna 15 jaar zonder bypass,ik heb het gevoel dat ik in de maling word genomen,en wil graag weten wat de oorzaak van deze problemen kan zijn
 

Oantsen

  • #2
Het is in ieder geval een probleem in de waterstroming, wat ook wel eens voorkomt is dat de warmtewisselaar dicht geslipt is. Dit is vaak te herkennen aan "kook" geluiden uit de wisselaar.
In ieder geval is een By-pass niet nodig indien je normale open/dicht kranen hebt. (wel open laten staan dan in de ruimte waar de therostaat hangt!)
 

Klorissa

  • #3
Er zijn een diverse 2 storingen, vaste 2,knipperende 2,dus goed omschrijven van de storing maakt het alweer wat eenvoudiger.
Ik gok op onderstaande storing zo na jouw verhaal te hebben gelezen.

Indicatie
2 en 2. na 30 sec.
Omschrijving
De CV-installatie en de boiler (indien aanwezig) worden niet verwarmd; de pomp loopt
Details
Er is een pomp in het circuit die niet door de Logica wordt bestuurd. In het geval er een 2e pomp in het circuit is gemonteerd (b.v. bij vloerverwarming) moet er een open verdeler worden ingebouwd. en/of De waterstromingsschakelaar schakelt niet uit. Schakelaar kan vast zitten; s.v.p. controleren; er kan ook vuil onder de stromingsschakelaar zitten. Indien schakelaar defect, deze vervangen.
 

Kaaskratje

  • #4
De foutmelding is een stilstaande 2 soms 2.,vanochtend de thermometer op 21 graden gezet,en de kachel is tot plm 19,00 UUr zonder mankementen blijven branden,het bedrijf blijft volhouden dat het aan de pomp kan liggen,en houdt vol dat er een bypass moet plaatsvinden,ze zijn ook van mening dat de monteur,die alleen even heeft gekeken(10 min)en de resterende 20 minuten dat hij met zijn collega aan de telefoon heeft gehangen ook moet worden betaald,mijn mening is dat er toch ook een stukje service geleverd mag worden,na 19.00 weer wederom storing code 2. Hopeloos ,wij zijn afhankelijk van derden aangezien wij zelf niet technisch zijn.boven aan de rechterkant zit een metalen pijpje met een afsluitdop,dat lekt momenteel ook water.En nee wij hebben geen thermostaatknoppen of een vloerverwarming...........................
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Ik krijg het gevoel dat de moer van de stromingschakelaar waarmee die in de houder vast zit door die monteur wordt vastgezet (ter goeder trouw warschijnlijk)

Bij het type van 1992/3 moet die moer een slag worden los gedraaid zodat de schakelaar vrij kan functioneren.

Dat is gemakkelijk te controleren door de mantel te verwijderen en achter de pomp de moer te controleren van de stromingsschakelaar(draai hem niet geheel los wat dan wordt het water spectakel) 1 slag vanaf vast naar los is genoeg.

Vr Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu