Nefit trendline stromingssensor hoe controleren?

Benie

  • #1
hallo, ik heb een vraag aan jullie;
ik heb een nefit trendline ketel van 2017 en helaas is de stromings sensor al voor de 3e keer kapot. Ketel werkt dan verder prima, maar registreert niet dat er tapwater gevraagd wordt, en verwarmt het tapwater dan ook niet. Sensor is al 2x vervangen, en vandaag voor de 3e keer hetzelfde euvel.
Nu heb ik de oude/vorige nog liggen. Hoe controleer je of de sensor zelf echt kapot is, en/of hoe krijg je em weer aan de praat? Als ik deze weer goed kan krijgen dan wissel ik em uit, en controleer ik de sensor die nu in de ketel zit.

Iemand tips?

Het betreft deze sensor, zie plaatje. op de kunststof behuizing staat sika 774600217a, maaar ik kan em op internet vinden onder NEFIT BOSCH STROMINGSENSOR 7746900492
Het is volgens mij dezelfde sensor als in dit draadje:
SmartSelect_20210428-012405_Chrome.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Druk de i toests in net zolang tot er een uitlezing komt te staan waar de hoeveelheid ww in liters word weergegeven, als de sensor defect is (wat nog wel eens voorkomt) blijft deze bij geopende ww kraan op 0,0 staan
 

Benie

  • #3
Dank je voor je reactie. Die uitlezing heb ik nu gevonden. Soms geeft hij inderdaad 0 aan, en soms wel een waarde. Op de momenten dat er 0l/m wordt geregistreerd blijft het water koud.

Maar ik heb mijn vraag misschien niet voldoende duidelijk gesteld; is het mogelijk om een sensor los/ buiten de ketel te controleren? Hoe check ik of hij mechanische nog goed werkt, en hoe check ik of hij elektrisch nog goed werkt?
Als ik op de onderkant blaas hoor ik een waaier in beweging komen, dus van het exemplaar dat ik nu los buiten de ketel heb daarvan zit die waaier in elk geval niet vast.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu