Nefit Trendline II HRC 30, druk loop op naar 3,9 bar

Osseklus

  • #1
Beste Klussers,

Mijn Nefit uit 12/2015 gaat regelmatig in storing H07 (druk te laag), waarna ik geen warm water meer uit de kraan krijg (radiatoren eigenlijk nooit gecontroleerd bedenk ik me net). Als ik vervolgens de CV herstart, dan herstelt de druk zich naar ongeveer 1.5 bar. Ik heb dan weer warm water. Echter loopt de druk op tot wel 3.9 bar bij het gebruik van warm tapwater, dit lijkt mij wel erg extreem. Ik ben gaat zoeken op het forum en dacht eerst dat het wellicht het expansievat kon zijn, maar de druk loopt alleen op als ik warm tapwater gebruik. Als ik de verwarming in het hele huis (8 radiatoren) hoog zet dan loopt de bar 0,2 bar op. Als ik het goed begrepen heb is het expansievat juist voor druk verschillen op het gesloten systeem van de radiatoren, hier zou het dus niet aan moeten liggen?

Ik heb verder gezocht en een veel voorkomend probleem met het type ketel dat ik heb is een defect aan de stromingssensor. Echter weet ik niet wat een stromingssensor doet. Is er iemand die mij hier meer over kan vertellen (kan er zo snel niks nuttigs over vinden) en is er iemand die enig idee heeft hoe de druk zo hoog op kan lopen bij enkel warm tapwater gebruik en of dit gevaarlijk is? Het lijkt mij dat de overdrukventiel al eerder in werking zou moeten treden?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Zitten er toevallig (elektrische) zonekleppen in het systeem?
 

Osseklus

  • #3
Nee niet dat ik weet. Ik heb wel sinds kort een Tado thermostaat met Tado radiatorknoppen.
 

Tumkie

  • #4
Waar staat het expantievat?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Aha. Als de Tado's allemaal dicht staan, en de driewegklep staat in warmwater stand, is er geen verbinding meer tussen aanvoer en retour. Aangezien de driewegklep bij de Nefit ook in de retour zit, wordt het expantievat afgesloten van de warmtewisselaar.

Vandaar dat je een bypassventiel moet installeren, of 1 radiator open laten (Tado eraf). Indien je een bypass installeert, is het in dit geval zinvol om daar een HEEL KLEIN gaatje in te boren (1mm) zodat je ook van het onderdruk probleem af bent. Anders gaat na afkoelen van de wisselaar de boel nog steeds in storing.
 

Osseklus

  • #6
Bedankt voor je uitgebreide reactie Hessie. Ik had geen idee dat dit nodig was na installatie van de Tado. Ik zal in eerste instantie een radiator open zetten. Loopt iedereen met een Tado of dergelijk systeem hier tegenaan of is dat een specifiek iets van een Nefit ketel?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Bij elke zone regeling moet je een advo plaatsen om stroming te garanderen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Maar kan de druk zonder ADVO dan oplopen van 1,5 tot 3,9 bar?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #9
Wel als het expantievat buitengesloten wordt door de driewegklep en radiatorkranen. Het expanderende water uit de warmtewisselaar kan dan nergens heen. Als het goed is zit de overstort in de aanvoer, maar als deze uit gemak boven op de expantievat beugel is gedraaid kan dit grapje zomaar een wisselaar kosten.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #10
Dat is logisch maar we mogen er (eigenlijk) van uitgaan dat er
geen ventiel zit tussen het expansievat en de ketel.
Uiteraard is dat niet toegestaan.

Zit het expansievat dicht bij de ketel of ergens in een andere ruimte?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu