Nefit NxT met Ventiline warmtepomp

Wout BR52

  • #1
Goedemorgen,

In ons nieuwbouw huis hebben wij alleen vloerverwarming.
De verwarming wordt verzorgt door een Nefit NxT cv ketel alsmede een Nefit Ventiline warmtepomp.
Elk vertrek heeft een aparte thermostaat. (Uponor)
Het inregelen is voor de oplevering gedaan door de installateur, na oplevering is die nog 3 keer bezig geweest om e.e.a. goed werkend te krijgen, er waren erg grote verschillen in vloertemperatuur. De verschillen liepen op tot wel 5 graden. Ik heb de afgelopen weken zelf de warmte verdeling in de vloer aangepast zodat de 4 zones in de woonkamer alle dezelfde temperatuur hebben. Dit werkt nu prima.
Het energieverbruik van de Ventiline warmtepomp meet ik al vanaf april 2019 en dit blijkt iedere maand vrijwel hetzelfde te zijn. Bij het bekijken van de instellingen van de warmtepomp blijkt deze ingesteld te zijn als ventilatie unit. Deze staat dus al maanden alleen lucht uit het huis te zuigen. Een erg dure oplossing om daar een Ventiline warmetepomp voor te gebruiken. Ook voor deze warmtepomp is de installateur diverse keren langs geweest. Dit heeft er in geresulteerd dat er een aanlegsensor op de CV aanvoerleiding is geplaatst. Parameter is op CV3 gezet, echter dat doet verder niks als je de instelling niet veranderd naar warmtepomp bedrijf. Ik heb hem vorige week dinsdag op warmtepomp bedrijf gezet. Nu werkt hij wel, stuk minder gasverbruik en meer elektra. Dit is zoals het hoort.
Het probleem is nu dat de cv ketel op willekeurige momenten opnieuw op gaat starten. (code OU) Ik heb de installateur er voor benaderd maar die is niet van plan er iets aan te doen want ik hoor of zie hem niet ondanks vele malen bellen.
Heeft iemand een idee hoe dit is op te lossen??:?:

Nefit klantenservice verwijst naar de installateur, die niets doet. Kan nu wel een installateur uit de buurt laten komen maar daar hangt direct een prijskaartje aan terwijl dit naar mijn idee toch gewoon garantie is.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Hiervoor moet je toch naar de installateur of naar een andere partij.
Wij kunnen daar niet mee helpen, dit is een klusforum.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wel streng zeg.
Mij lijkt dat dit een behoorlijk nieuwe techniek is en een aantal vaklieden hebben het nog niet in de vingers. Mochten die meelezen leren ze ook nog wat hier. :wink:
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als de stekker van de Proline eruit is geweest, kan dit gedrag tot wel een week aanhouden. Soort van ontluchtingsprogramma, geen storing.

Zie ook;
 

Wout BR52

  • #5
Goedemorgen,

Bedankt voor jullie reacties.

Ik wacht een weekje af of de CV ketel inderdaad niet meer opnieuw gaat opstarten.

Ik heb de installateurshandleiding uitgebreid bestudeerd en ook uit de contacten met Nefit heb ik informatie gehaald. Het moet mogelijk zijn om de Ventiline aan te sturen door de kamerthermostaat en de CV ketel door de Ventiline waarna deze de cv ketel om assistentie vraagt als de ruimtetemperatuur na een bepaalde tijd nog niet bereikt is. (zo staat het nu nog niet ingesteld maar het is wel het uiteindelijke doel. Volgens de handleiding moet dat ook kunnen.)

Ook is er al eens een topic op dit forum geweest, de link kreeg ik toegestuurd, dank daarvoor, daarin werd de suggestie gedaan om een tweede thermostaat te plaatsen, 1 voor de Ventiline en 1 voor de cv ketel.
Dat is voor ons geen oplossing want dan moet ik op 5 plaatsen thermostaten bijplaatsen, immers alle ruimten hebben een aparte thermostaat.

Van het installateursfront heb ik mogelijk goed nieuws, er gaat een monteur contact opnemen. (het zou tijd worden na 12 telefoontjes)

De resultaten laat ik op het forum weten, ook de eventuele vervolgstappen die we nemen om tot een oplossing te komen zal ik met jullie delen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu