Nefit Ketel blijft branden bij behaalde temperatuur.

Saiyanmol

  • #1
Hallo beste medemens:) Ik heb een probleem met mijn Nefit Smartine HR(c) ketel. Als de temperatuur van bijv 18 graden is bereikt blijft hij gewoon branden en de thermostaattemperatuur word dan niet hoger dan 18 dus blijft gewoon branden. We zetten hem uit door hem op 14 te draaien en als het wat frisser word zetten we hem weer op 18 totdat het weer aangenaam is. De brander is al eerder vervangen net zoals 3 weken terug de ventilator. Als ik de thermostaat er af klik blijft de ketel ook branden. En verder werkt de reset knop niet. Er is mij verteld dat het aan de ''computer' van de ketel zou kunnen liggen. Heeft er iemand nog een ander idee of andere testen die ik kan uitvoeren om zeker te weten wat er loos is? Alvast erg veel dank!
Oja de thermostaat is de moduline I00.
 

Ceeshobby

  • #2
Volgens mij werkt je ketel goed. Dat heet moduleren. Je schrijft de temperatuur blijft 18 graden, ketel doet het goed. Omdat het koud is buiten moet je ketel harder werken om je huis op themperatuur te houden.

Succes
 

Saiyanmol

  • #3
Ja maar hij brand 24 uur per dag als je hem zelf niet uit zet en ik heb hey gasverbruik gevolgd en er is 20 kuub per 24 uur kwijt. Dat is veeel te veel. Weet iemand toevallig waar de draad van de thermostaat op moet zijn aangesloten? Op de groene of de oranje aansluitklem in de ketel?
 

Saiyanmol

  • #4
Maar alleen het feit dat de reset knop met de oude ventilator nog wel werkte en na installatie van de nieuwe niet meer werkt vind ik opvallend.
 

Ceeshobby

  • #5
Dan de monteur terug laten komen.
 

StefanD

  • #6
Er hoeft niet per se iets mis te zijn. Ik gebruik met deze kou zelfs iets meer dan 20m3 per dag (oud huis)

Dat de ketel wel uit gaat als je de thermostaat laag zet geeft aan dat de thermostaat in principe goed werkt.

Dat de temperatuur in huis niet verder stijgt dan ingesteld op de thermostaat geeft aan dat de warmteproduktie van de ketel in balans is met het warmteverlies van je woning, en dat is eigenlijk een perfecte situatie...

De resetknop hoort natuurlijk wel gewoon te werken.
 

Saiyanmol

  • #7
Ja mijn huis komt ook uit 1938 dus vrij oud maar vorige winters bleef de ketel nooit 24 uur per dag draaien dus het viel me ineens op. De meting van de afgelopen 24 uur aan gasverbruik is trouwens 26 kuub geworden. Best veel als je dan nagaat dat je bijna 17 euro per dag betaald om je huiskamer/douche en keuken warm te houden.
Weet trouwens iemand dus nog waar de draad van de thermostaat op moet zijn aangesloten? Op de groene of de oranje aansluitklem?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #8
Op het oranje blokje, de groene is voor een aan/uit geschakelde thermostaat en de Mobuline100 is een modulerende thermostaat.

En de reset knop doet bij de Smartline inderdaad niets als er geen storing is ;)
Normaal gedrag dus.
 

Saiyanmol

  • #9
Ahh bedankt! zijn alweer twee duidelijke punten:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu