Nefit HR turbo 21 gele vlam linker zijde branderdek

Zandmenneke

 • #1
Na uitvoeren van groot onderhoud en schoonmaken kijkglas (weer dus niet hoe het eerst was) zie ik nu bij het aanslaan een gele vlam. Tijdens branden zijn aan de linkerzijde van het branderdek gele vlammen. Rechterzijde geeft mooie blauwe vlammen.

Aan het branderdek geen beschadigingen gezien. Zag wel, dat er een soort witte kit op de overgang plaat branderdek/houder branderdek zat. Dit zat nog maar op 10% van de naad en viel er bij lichte aanraking af. (Weet niet of dit er op hoort)

Bij het schoonmaken van de lucht/gas verdeelpaat merkte ik, dat de pakkingen vast op deze plaat zaten waardoor ik genoodzaakt was de pakkingen los te tikken/snijden. Hierbij zjn lichte krasjes op deze plaat ontstaan.

Aangezien het zich op een kant van het branderdek voordoet denk ik niet dat het aan de gasdruk of luchttoevoer ligt.

Graag advies.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Je moet in elk geval de branderpakkingen vervangen,
  en de witte siliconen pakking die tussen de brander en de ketel zit.
  De aansteekbrander moet ook blauw branden, en de aansteek- en hoofdbrander
  moeten goed afgesteld zijn. Pas dan is de ketel gereed om te "werken".
  Vergeet ook niet de openingen in de bovenkant van de brander goed schoon te maken.
   

  Bundy

  Specialist Verwarming
  • #3
  Heb je de brander eraf,en kijk je op de ingang v/d brander dan zie je ,n lange sleuf(da,s ,t stukje vd hoodbrander) net ernaast zie je ,en kleine opening da,s de ingang van dat linkerstukje.(aansteekstuk) - in dat stukje
  kroop vroeger nog wel ,s ,n spinnetje dit goed doorblazen .
   

  Zandmenneke

  • #4
  Pakkingen vervangen en alles netjes schoongemaakt. Onstekervlam en hoofdbrander branden nu mooi blauw. Ik zie echter dat er geregeld gele vlamflarden tussen de blauwe vlammen vandaan komen. Deze lijken te onstaan aan de rand van het branderdek.

  Bij het schoonmaken merkte ik dat er op de naad van het branderdek met diens houder witte kit zat

  Deze kit zat los en viel er bij de eerste aanraking al af. Hoort deze naad afgekit of anderszins gasdicht gemaakt te zijn? Mocht dit niet uitmaken, zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik het ontstaan van deze gele vlammen kan verhelpen?
   

  Zandmenneke

  • #5
  Bijgaand een foto van zo'n gele vlamflard. Deze gele vlammen zijn er niet constant, maar zo nu en dan en op verschillende plaatsen langs de rand van het branderdek . Heb de foto gemaakt door op automaat foto's te maken  Zoals gezegd, vlammen op branderdek zijn mooi blauw en constant.
   

  DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #6
  Lijkt mij eerder dat het gewoon aangezogen stof of losgekomen stof,
  normaal als het vlambeeld op de brander mooi helder blauw is, dan moet
  het goed gaan :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu