Nefit Ecomline HRC 30H tapwater niet warm genoeg (koelt af)

Fast roger

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag over mijn Nefit Ecomline HRC30H. Deze ketel heeft een boiler van 25l.

Ik heb sinds kort het probleem dat tijdens het douchen het water steeds kouder wordt.
De Keteldruk ligt tussen de 1,5 en 2 bar. De driewegklep cartridge heb ik vorige week vervangen want deze was defect.
De watertemperatuur op de ketel staat ingesteld op 60 graden. Maar het probleem is niet opgelost.

Ik heb geen probleem met de centrale verwarming (Althans niet dat ik het merk).

Het probleem:
Wanneer ik aan de wastafel warm water begin te tappen begint de temperatuur op 65 graden en deze zakt na een paar minuten terug naar 42 graden. Bij de wastafel kan ik max 5,5l per minuut tappen dus dat zou de ketel makkelijk moeten kunnen leveren (heeft hij ook altijd gedaan).
Als ik op de ketel kijk staat de 3-weg klep in de goed stand maar wat me wel op valt is dat het CV water temperatuur maar max 55 graden wordt.
Als ik tapwater op 60 graden instel dan zal de CV water temperatuur hoger moeten zijn als ik water blijf tappen……toch?

Ik hoor ook aan de ventilator dat de ketel niet zijn vermogen levert. Ventilator begint in de hoge stand maar zakt langzaam terug.

Ze hebben een paar weken geleden onderhoud gedaan en nu heb ik het idee dat het probleem sinds die tijd speelt…..kan het ook een afstelling zijn?

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Ventilator kan kapot zijn, dan komt de ketel niet aan het benodigde vermogen.
 

Fast roger

  • #3
Ik heb niet het idee dat het de ventilator is. Je hoort hem gewoon draaien (hoor in ieder geval geen verschil tov vroeger) en je voelt dat ie lucht aanzuigt. Hoe kun je anders testen dat het de ventilator is?
 

Onderhoudtje

  • #4
De ventilator kan op verschillende toeren draaien, bij cv kan hij laag draaien en op warmwater gaat hij harder draaien. Afhankelijk van het vermogen dat er gevraagd wordt. Het kan zijn dat de ventilator wel draait op laag, maar niet gaat optoeren voor warmwater hierdoor krijg je ook minder vermogen.
 

Fast roger

  • #5
Vanmorgen stond de CV te draaien voor de verwarming en toen hoorde ik de ventilator op hoge toeren draaien. Kan het zijn dat er een probleem is met een sensor die de water temperatuur meet?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Kan ook, dat kun je uitmeten. Maar een te lage, capaciteit door een ventilator is wel een bekend probleem. Op de Website van nefit kun je overigens de serviceinstructie van dit toestel downloaden.
 

Fast roger

  • #7
Thanks… ik ga een in de documentatie zoeken.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #8
of de boiler sensor is defect of de ventilator de laatste is te yesten door de ketel op schoorsteenveger stand te zetten dan zal de ventilator op 100%draaien dit zou hij in het begin ook voor warm water vraag moeten doen
 

Fast roger

  • #9
Ik heb de test stand al geprobeerd. De ventilator gaat dan naar 100%. Het rare is dat op ww de ketel maar Max 55 graden wordt
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #10
draaiknopjes op de uba niet verdraaid?
 

Fast roger

  • #11
Nee de draaiknop op de UBA staat op Max. Dus 60 graden voor het warme water. Kan het de aanvoer of retour sensor misschien zijn?
 

Onderhoudtje

  • #12
Heb je de tapsensor al doorgemeten, in de installatiehandeling staat een grafiek wat deze waarde moet wezen.
 

Fast roger

  • #13
Probleem gevonden. De retour sensor (net boven de pomp) was defect. Heb hem vervangen en alles werkt weer super. Bedankt voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu