Nefit EcomLine HRC 23 VT, wel warm water maar teweinig druk

Nixnut

  • #1
Ik heb een huisje gekocht waar een Nefit EcomLine HRC 23 VT combiketel in hangt.
Mijn vader is in dat huis flink aan het klussen geweest en heeft alle radiatoren gedemonteerd omdat de muren gespoten moesten worden.

Die hangen er inmiddels weer aan, maar nu valt het me op dat er erg weinig druk op het warm water uit de kraan zit. Het water wordt wel goed warm. De verwarming wordt ook best snel en goed warm. Ik kan moeilijk vergelijken met de oude situatie (voordat de radiatoren er af waren).

Ik heb gezien dat mijn vader aan een paar kleppen en kranen heeft lopen draaien (overdrukventiel linksboven?) maar hij weet ook niet precies hoe het allemaal werkt. Zou het kunnen dat er nog iets verkeerd staat ofzo? Is er iets kapot?
 

MarcoDezicht

  • #2
Als ik het lees, dan komt er teweinig water uit de warmwater kraan.

Als ik het goed heb dan zit er aan de onderzijde van de ketel een knie op waar je een imbus sleutel in kan dat is de doorstroom begrenzer.
Als je deze een slag naar rechts draai dan komt er hoogst waarschijnlijk meer water uit .

Als dit niet zo is dan kan het ook zijn dat de inlaatcombie dicht staat.
Maar als het goed is dan kan het toestel 6 liter per minuut leveren van 60 graden.
Veel succes er mee.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kunt die hoeveelheid meten: 6 liter per minuut betekent in 10 seconden een 1 liter maatbeker vollopen, met water op de heetste stand!

Ik heb ook een cv ketel met 6 liter per minuut. Dat is nou niet echt de meest krachtige douchestraal, die je zou denken... Ben je een lekkere straal gewend, dan kan dat best tegenvallen!

Maar het voordeel is dat je weinig energie gebruikt...
 

MarcoDezicht

  • #4
Kees ik heb zelf ook een toestel wat 6 liter levert maar kan daar goed onder douchen (heb wel in de douchekop de doorstroom begrenzer verwijderd dan komt daar iedergeval meer dan 6 liter uit bij 38 graden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zeg ook niet dat ik er niet goed onder kan douchen, Marco! Inderdaad, bij 38 graden is het best wel redelijk! Waterbesparing heb ik niet, en de hoeveelheid is wel eens gemeten, die is correct...

Maar als je wel eens (tijdens vakantie bijv.) in een zwembad of in een hotel onder de douche hebt gestaan, dan is het een tegenvaller dat je eigen douche toch niet echt zo veel kracht heeft.

Het was alleen bedoeld om te zeggen: als je 6 liter per minuut hebt, verwacht dan niet een superkrachtige straal, maar meet even of het in orde is...
 

MarcoDezicht

  • #6
ja Kees het was ook niet als commentaar bedoeld .
Als ik op vakantie ben geweest ben ik blij dat ik er hier geen muntjes in hoeft te gooien. :lol: :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu