Nefit Ecomline HR22 mono blijft maar aanslaan

Jumpe269

  • #1
Geacht forum,

Onlangs installeerde ik een 2e hands Nefit Ecomline HR22 mono omdat mijn oude HR ketel wat te oud werd.

Hoe de ketel is gebruikt is mij niet bekend. Wat me opviel was dat de voeding (220V) naar de pomp was doorgeknipt en de stroomkabel naar de ketel zelf was evenees afgeknipt :?. Had ik niet opgemerkt bij aankoop. :( :(

Na de ketel ginstalleerd te hebben begon hij netjes en rustig te draaien, echter hij blijft maar aanslaan. Thermostaat is voro het moment nog een aan/uit versie aangesloten op de pootjes 1 en 2.

Alle "lusjes" tussen de diverse kroonstenen zitten volgens mij zoals het hoort. Ik heb als test de draden van de thermostaat geheel van de pootjes gehaald en dan nog blijft de ketel maar aanslaan.

Wie heeft een idee waar dit aan kan liggen,
groet Henny

PS dezelfde ketel heb ik in mijn woning dus ik kan wel wat dingen vergelijken.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Als alles goed is aangesloten, en het is idd een "solo" ketel, dus Zonder warmwater" dan zal hij niet aanslaan als de kamerthermostaat bedading los getrokken word.
Blijft hij dan wel steeds aanslaan? Zit er een probleem in de automaat.
 

Jumpe269

  • #3


Hierboven een foto van de medling op de display,

Dank voor je reaktie.
Als ik inderdaad de draden van de thermostaat eraf trek (los maak), blijft de ketel doorbranden. Dit is vreemd.

De melding ik op de display zieter uit als bovensten en onderste streepje van de 8 indien de ketel brand ik weet niet of ik dit moet zien als de "=" zoals deze in de handleiding staat en staat voro warmte vraag tapwater? Op mijn ketel in in huis is - als deze brand, adt strookt met de handleiding warmtevraag CV.

Ik heb het vermoeden dat de ketel die nu problemen veroorzaakt in een vorig leven extern toch geschakeld is geweest met een boiler (gegeven de doorgeknipte pomp voeding). Zou dit kunnen en staat er daardoor wellicht iets foutief staat ingesteld?

Zou ik van mijn beide ketels trouwens de automaat kunnen wisselen om te checken of dit het probleem is? Bij nadere inspectie zie ik trouwens wel tot de conclusie dat de enen een HR22 is e de andere een HR30.
Henny
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dit is inderdaad boilerbedrijf. Je moet de stekker van de boilersensor kortsluiten, dan zal hij niet meer stoken voor de boiler.
 

Jumpe269

  • #5
Dank voor je reactie en bevestiging. ik vermoedde al dat dit het geval was maar was niet zeker. Het ziet er naar uit dat de ketel heeft gedraaid icm een extern boiler.

Ik ben aan het zoeken geweest naar een "boilerstekker", de enige losliggende steker die ik vind is een driepolige met de kleuren geel/rood - roze en wit/rood.

Dit zijn precies de kleuren die op de polen (kroonsteen) van de UBA voorkomen op de nummers 9, 10 en 11 (oftewel aansuiting driewegklep) en voorkomen in de losliggende stekker (in de genoemde site/pdf file "stekker driewegklep VC8010". De bewuste stekker vc8010 ligt zowel bij mijn ketel thuis als die in de garage "loos".

Heb je ee tip welke polen en/of drade precies kort te sluiten? Is dit de stekker "boilersensor zoals genoemd door jou/Hessie in de reactie?

groet Henny
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Die stekker is het zeker NIET! Het zou een 2-polige stekker moeten zijn.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #7
Als ik het mij goed herinner is het een stekker met 2 zwarte draden, deze staan in een T vorm in de stekker.
Ligt gewoonlijk ergens rechts onder in het toestel.
 

Marcn88

  • #8
Exact zoals willibald zegt 2 polige stekker met zwarte draden zal ergens rechts onderin de ketel liggen thv onderkant warmtewisselaar
 

Jumpe269

  • #9
Heren,

Het is gelukt, ik heb de loze stekker gevonden, één paarse en één zwart/witte draad. De steker ligt net achter de condens opvang reservoir en is dus niet makkelijk zichtbaar.

aanhouder wint zullen we maar zeggen, maar zonder jullie hulp waarvoro de hartelijke dank,

prettige avond nog,

groet
henny
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu