Nefit Ecomline HR Excellent storing 2 en dan 4F

Gr00tie

  • #1
Beste klussers,

Ik heb helaas nog steeds problemen met mijn Nefit Ecomline HR Excellent icm een 120L Nefit boiler.

Tot nu toe gedaan:
- ADVO/Bypass plaatsen
- Sensoren vernieuwd
- Ontluchten, groot onderhoud
- Pomp uitgelezen en nagekeken (nog niet vervangen)

We maken gebruik van Honeywell EvoHome slimme radiator knoppen. Zodra het mooi weer is en de radiatoren staan dicht, en we veel water hebben verbruikt (door bijv. douchen, afwas), dan schiet de ketel in storing 2, gevolgd door storing: 4F. Dat resulteert erin dat de ketel stopt met verwarmen en we dus een paar keer per dag koud water hebben.

We resetten de ketel nu iedere dag een paar keer (met een switchbot), waarna het probleem verholpen is. Tijdelijk dus. De vraag is echter voor hoelang... Het is een oud beestje, maar aangezien hij verder prima functioneert hoop ik eigenlijk dat het verholpen kan worden voordat ik een nieuwe ketel aanschaf.

Mocht iemand nog een idee hebben wat te controleren, dan hoor ik het graag.

Additioneel de vraag; mocht ik een nieuwe ketel aanschaffen, raden jullie dan ook een nieuwe boiler aan of gewoon vervangen voor een combi ketel (CW6). We zijn een groot huishouden maar die dingen van tegenwoordig lijken me een stuk efficiënter.

Veel dank vast weer!
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Wat de ketel overkomt is dat er te weinig water over de wisselaar stroomd.
Dat heeft tot gevolg dat er eerst een max temp overschreden wordt en dan de safety sensor rmeet dat er te weinig flow over de wisselaar is.

Dit allemaal om de ketel heel te houden, u moet de AVDO beter instellen zodat die 600 liter water per uur kan door laten als alle kranen gesloten zijn .
U schrijft dat een nieuwe ketel efficiënter zou zijn, helaas is dat maar minimaal te noemen, zeker omdat u naar CW 6 wil overstappen die meer water kan leveren en daardoor weer meer gas gebruikt
:denk:
Vr Gr
 
  • Like
Waarderingen: Gr00tie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu