Nefit EcomLine HR Excellent draadloos en modulerend aansluiten

MarkBt

  • #1
Ik heb op dit moment een draadloze Honeywell Chronotherm thermostaat. Deze thermostaat kan (zelfstandig) niet gebruik maken van de modulerend optie op mijn CV ketel. Op dti moment werkt mijn CV ketel dus via de aan/uit optie.

Nu is het beeldscherm van mijn huidige thermostaat dusdanig kapot dat deze aan vervanging toe is. Helaas zijn heeft de vorige eigenaar geen draden getrokken en ben ik dus aangewezen op een draadloze thermostaat. Aangezien de gehele woning met stucwerk is afgewerkt wil ik liever geen verbouwing om draden aan te leggen.

Graag zou ik nu gebruik maken van de modulerend optie in combinatie met een draadloze thermostaat.

In andere posts op het forum lees ik veel over een Nefit Easy Connect adapter in combinatie met een Nefit EMS-OT converter. Volgens mij ziet dit op een thermostaat met bedrading.

Mijn vraag is: hoe kan ik mijn Nefit Ecomline HR Excellent draadloos verbinden met een slimme thermostaat? Ik heb geen specifieke voorkeur voor een bepaald merk of type thermostaat. Op dit moment ben ik al blij indien mijn CV modulerend werkt.

Gr. Mark
 

Auto-Geen

  • #2
Je kan de ontvanger van de draadloze thermostaat mbv een OT converter op de ketel aansluiten. Het word niet door Nefit ondersteund maar werkt wel. Er zijn nieuwe CV ketels waar de opentherm ontvanger standaard in zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu