Neff vaatwasser verwarmt en droogt niet.

Joost9009

  • #1
Hoewel ik het hele forum al heb doorgenomen en al verschillende dingen heb geprobeerd verwarmt mijn vaatwasser niet meer. Het betreft een vaatwasser van ca. 6 jaar oud, Neff S 5447X1/17. De problemen zijn ontstaan nadat ik de vaatwasser met een reinigingsmiddel (oplospoeder) heb gereinigd en halverwege het programma heb onderbroken om dit een uur later vervolgens weer te starten. Toen pakte de vaatwasser geen water meer. Na raadpleging van dit forum het labyrint met alle onderdelen uit elkaar gehaald en gereinigd, inclusief toevoerslangen. Na een harde reset begon het apparaat uiteindelijk weer te werken.
Maar, de vaatwasser doet meer dan 4 uur over en programma dat normaal gesproken 130 minuten duurt, droogt de was niet (met stoom) en warmt het water tijdens het wassen ook niet meer op. Het was een dure vaatwasser en die kan het toch niet na 5 dagen al hebben begeven? Wie heeft een de oplossing?
 

Pepjo

  • #2
Klinkt als een manco in het verwarmings-systeem.
Kun je dit nameten, of het element spanning krijgt ?
 

Joost9009

  • #3
Inmiddels wordt het water tijdens het wasprogramma wel weer verwarmd, dus het verwarmingsssysteem moet goed zijn. Echter blijft de vaatwasser hangen in het eind van het programma. Je hoort de vaatwasser pompen, maar er gebeurt niets. De hete lucht die de vaatwasser normaal gesproken produceert om de was te drogen werkt ook niet meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu