Nat dakhout - dampopen folie aan buitenkant?

Touwslager

  • #1
Hoi!

In een rijtjeshuis uit 1921 heb ik mijn zolder geïsoleerd aan de binnenkant met 15cm PIR-platen met beide zijden aluminium, direct tegen het dakhout. Voor de zekerheid nog een rode Miofol tegenaan, maar was volgens mij niet per se nodig.

Nu zijn de pannen (voor zover ik weet) origineel, dus wellicht wat poreuzer geworden over de jaren. Bij een aantal natte dagen achter elkaar kan het dakhout enigszins nat worden, al voordat ik de isolatie plaatste gebeurde dit.

Het hout was in goede conditie (half jaar geleden) toen ik de isolatie plaatste. Loop ik risico op een rottend dak doordat het vocht minder goed kan verdampen door de isolatie aan de binnenkant? Maw - een damp-open folie plaatsen onder de pannen? Of wellicht een andere oplossing?

Alvast dank voor jullie mening! In de foto hoe de isolatie is aangebracht.

IMG_0084.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Breng idd een dampopen folie aan, wel ventilerend tussen rachel en panlat.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als de constructie in orde is er is dus geen opsluiting of het verzamelen van vocht is er niets aan de hand.
Zijn de pannen lek of liggen ze niet goed aangesloten kan je met een dampopenfolie voorkomen dat het houten dak na iedere regenbouw weer opnieuw nat word.
 

Touwslager

  • #4
De pannen zijn inderdaad enigszins lek. Ik vernam een verhaal dat je bij poreuze pannen ook kunt impregneren. Hebben jullie daar goede ervaring mee?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu