Naisolatie dak

Gegtot

  • #1
Hallo,

Ik ga het dak van mijn jaren 30 woning naisoleren. Ik wil het goed geïsoleerd hebben, maar ik wil natuurlijk ook vochtproblemen vermijden. Alvast bedankt voor jullie meedenken.

De huidige dakconstructie is opgebouwd als volgt (van buiten naar binnen):
  • Dakpannen.
    Panlatten.
    Dakbeschot.
    Gordingen (14 cm).

Ivm het isoleren wordt er dampopen folie (Miofol 125 G) tegen de binnenkant van het dakbeschot aangebracht. Dit om het winddicht te maken. Als isolatiemateriaal komt er 14 cm Rockwool DeltaPlaat 212 tussen de gordingen (tegen de dampopen folie aan). Aan de binnenkant van de rockwool komt er een dampdichte folie (Miofol 125 AV). Daarna rachelwerk en gipsplaten.

Heeft iemand ervaringen/meningen over de volgende materiaalkeuzes? Ik ben in het bijzonder nieuwsgierig naar meningen over de dampopen folie (tbv winddichting) tussen het dakbeschot en de rockwool. Het is blijkbaar gebruikelijk om hier houten platen voor te gebruiken.

Over enkele jaar of zo zijn we van plan om de pannen en de panlatten te vervangen. In verband hiermee wordt er een dampopen folie aan de buitenkant aangebracht. Dit betekend dat er dampopen folie aan beide kanten van het dakbeschot komt te zitten. Gezien dat beide foliesoorten juist dampopen zijn, zo dit geen probleem moeten opleveren. Of wel?

Groet,
Georg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu