Naden wegwerken van gespackte gipsplaten

Wa2ygo

  • #1
Ik ben de bovenverdieping aan het opknappen en heb daar een gespackt gipsplaten plafond. De naden zou ik graag netjes weg willen werken. Ik heb al het een en ander gelezen over het vullen van naden van gipsplaten, en lees dat het vrij lastig om deze permanent weg te werken zonder in de toekomst weer scheuren te krijgen.

Een aantal opties die ik overweeg:
1. Naden gewoon laten zitten.
2. Naden vullen met een acrylaatkit met korrelstructuur. Je zult dit wel blijven zien, waardoor het misschien juist meer gaat storen dan dat het het mooier maakt?
3. Gaasband op de naden plakken en dichtsmeren met roodband. Vervolgens nieuwe laag spack overspuiten of korrelpleister aanbrengen.

Optie 3 is het meeste werk, maar gaat me dit ook het mooiste resultaat opleveren dat op lange termijn ook mooi blijft en niet gaat scheuren?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Er is specials "no crack" kit die niet scheurt, deze kun je toepassen.
Ik denk niet dat deze te krijgen is met een korrelstructuur.
 

Wa2ygo

  • #3
Ik zal eens zoeken of ik die kan vinden met korrelstructuur.

Wat ik trouwens vergeten was om te vermelden: het gaat om een plafond dat tegen het dakbeschot is gemonteerd. Dus ik verwacht wel dat er redelijk wat werking in zit.
 

Wa2ygo

  • #4
Ik heb inmiddels op een onopvallende plek een proefstukje gezet met acrylaatkit met korrel struktuur. Moet nog wel overschilderd worden. Ik vind het resultaat best aardig, maar je blijft de naad wel zien natuurlijk. Twijfel nu een beetje over hoe nu verder. Moet ik me met acrylaatkit zorgen maken dat er op den duur scheuren ontstaan of zal dit wel meevallen?

Situatie voor (klein stukje is al gekit):


Situatie na:
 

Sven101

  • #5
Hoi way2go,

Hoe ziet het er inmiddels uit? Nog tevreden met het resultaat? zoek zelf ook een makkelijke oplossing
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu