Naden tussen houtdelen horizontale lat serre: welke kit?

Karpatske

 • #1
Hallo,

Al veel meegelezen hier, veel van opgestoken.
Nu heb ik een vraag waar ik niet 123 een antwoord op lijk te kunnen vinden.

Mijn huis heeft een aangebouwde serre. Aan de bovenkant bevind zich een hardhouten lat van ca. 140x18 mm parallel aan het huis over de volle breedte van het huis, ca. 5 meter.

Deze lat is samengesteld uit 2 stukken van 2.10 meter, en in het midden een passtuk van 80 cm. Hiertussen zitten dus 2 naden. Helaas zijn deze naden kapot, en lekt het.

Waar ik nu mee worstel is de vraag, waarmee vul ik deze het beste op?

Uitgangspunten zijn:

- Elasticiteit: ik neem aan dat een stuk werking van het hout opgevangen zal moeten worden gezien de totale lengte (-> acrylaatkit?)
- Duurzaamheid: het is geen makkelijk bereikbare plaats, dus liefst gebruik ik iets wat voorlopig goed waterdicht blijft (-> iets tweecomponenterigs, ms-polymeerkit?)

Overschilderbaarheid is fijn, maar niet het allerbelangrijkste. Ik heb liever een zichtbare naad die bewezen 10 jaar waterdicht blijft, dan een prachtige geverfd resultaat dat elke 2 jaar hersteld moet worden. Daarom denk ik ook nog een klein beetje aan siliconenkit, maar de andere helft van mijn brein vind dat een slecht plan :)

Welk soort kit/lijm/vuller zou de professional hiervoor gebruiken?

Groetjes,
Simon
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Hoe groot is de kitnaad, 3 a 4 mm breed is het minimum. Acrylaat valt af.
  Overschilderbaarheid scheelt tussen de verschillende kitsoorten wel, maar beter een kit op de juiste kleur te nemen. MS polymeer kit is een prima keuze.
   

  Karpatske

  • #3
  Ha Rola, bedankt voor de reactie.

  Ik kan de toekomstige naad nog zo breed of smal maken als nodig, het tussenstuk van ca. 80 cm zal moeten worden vervangen, dus kan het op de juiste lengte afzagen.
   

  Karpatske

  • #4
  Ik heb MS polymeer kit gebruikt, ik ben zeer tevreden over hoe het er nu uit ziet. Hopelijk blijft het nu voorlopig waterdicht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu