Naad tussen trap en muur opvullen

Tijmen1972

  • #1
Beste,

Ik heb vrij diepe naad, ongeveer 1,5 cm diep en ongeveer 0,5 cm breed, tussen mijn trap en muur. Ik heb de oude kit verwijderd (was gescheurd) en alles goed schoongemaakt. Wat ik kan ik hiervoor het beste gebruiken? Kan ik een koker met acrylaatkit helemaal leegspuiten en dan glad trekken of moet ik eerst andere vulling gebruiken (zo ja, welke? Pur schuim?) en dan pas afkitten? Wie kan me adviseren?

Met vriendelijke groet.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De kit moet minstens net zo diep als breed aangebracht worden. Dus in jouw situatie 0,5 mm diep. Daaronder kun je een rugvulling dmv een foambandje aanbrengen. Is goedkoper en minder geklieder dan alles vullen met kit.
 

Tijmen1972

  • #3
Dank! Nu nog even kijken waar ze in de buurt rugvulling verkopen. :D
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als je de standaard rugvulling niet kan vinden: buisisolatie in stroken gesneden is ook prima geschikt.

Soms is een latje over de naad mooier.
 

Tijmen1972

  • #5
Dank voor de beide suggesties. Zal dan wel een dun en flexibel latje moeten worden aangezien de zijkant van de trap (waar het latje opkomt) een glooiing heeft. Ik ga ermee aan de slag.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Een koplat of plint is daar geschikt voor. Eventueel de muurzijde op maat zagen als deze niet helemaal vlak is. Aftekenen kan met een potlood tegen een blokje aan, of met potlood in een carrosseriering.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu