Naden plafond

Gnawzbor

  • #1
Hallo,

Enige tijd geleden ben ik begonnen met het repareren en schilderen van het plafond in onze slaapkamer. Het is een nieuw huis (huurwoning), dus na enkele jaren kwamen er scheuren op de naden tussen plafonds en muren. Ik heb de naden in de slaapkamer gedicht met Alabastine spack reparatie en ben daarna eerst de naden gaan schilderen met latex. De latex op het plafond droogde gewoon wit op alleen op de naden werd de latex donkerder. Ik heb toen een professionele latex gekocht omdat ik dacht dat deze beter zou dekken maar de naad blijft donker. Hoe kan ik dit oplossen


Als aanvulling moet ik er nog even bij zeggen dat als je de geverfde naden van de andere kant bekijkt, dus tegen het licht in, dan zijn ze wel wit. Dit zie ik echt alleen bij de naden, niet als ik wat verder van de naden af schilder, dan is het wit van welke kant je het ook bekijkt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik heb de tekst van uw later geplaatste topic hierboven bij geplaatst, gelieve uw reacties in dit topic te plaatsen, anders wordt het een onduidelijke toestand.

Kunt u een foto plaatsen van dichtbij de naad ?
 

Gnawzbor

  • #3
Hallo Jan,
Bedankt voor je snelle reactie.
Ik heb van beide kanten een foto gemaakt. Hoop dat het dichtbij genoeg is
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik denk dat het effect ontstaat doordat de structuur van de gerepareerde delen minder is dan het origineel, de lichtval is dan iets anders.
 

Gnawzbor

  • #5
Ik overweeg om een spack spuitbus te kopen maar die zijn vrij prijzig. Zou dat evt. een oplossing kunnen zijn? Ik zou dan met een stuk karton de muur af moeten dekken. Ik had die spuitbus van albastine op het oog maar zag dat er ook professionele spuitbussen zijn die zelfs wat goedkoper zijn
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
De structuur heb je al. Nu de kleur nog. Bij die goedkope aktie-winkel hebben ze mat-witte muurverf in spuitbussen. Deze heeft nagenoeg dezelfde kleur als het spackwerk. Even de muur afplakken (en ook de vloer...) en uitwaaierend aanbrengen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Als je alleen de naad bijwerkt zie je altijd kleur/textuurverschil. Om het egaal te krijgen moet je heel het oppervlak schilderen.

Ik heb wel eens de tip gekregen om het plafond helder wit te schilderen, dan is de hoek optisch minder donker.

De hoek wand/plafond scheurt altijd weer open. Kan je het beste afkitten.
 

Gnawzbor

  • #8
Bedankt voor de tips. De scheuren op de naden heb ik al gerepareerd met albastine. Ik ga het eerst proberen met die spuitbussen voordat ik het hele plafond ga witten.

aangepast - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu