Naad betonnen plafond en gevel

Aloys

  • #1
Vraagje , wie kan mij helpen:

Het casco van mijn woning is betonnen tunnel-bouw (omgekeerde U). De voor- en achtergevel is daar tegen aan geschroefd (contructie van geïsoleerde gipsplaten met kozijnen).

Op de naad tussen de betonnen plafond en de gevelpanelen zit een kier van 1,5 a 2 cm die men in de bouw heeft volgespoten met pur schuim. Vervolgens weer een beetje gestuct en vervolgens het plafond met spack gespoten. Door de werking van beide materiaal is de gestucte - pur naad gaan werken en begint af te brokkelen / scheuren en is niet meer in lijn met het plafond.

Het probleem is dat het gaat scheuren tussen de gestucte pur laag en het beton, en niet tussen de gestucte pur-laag en de gevel.

Ik wil de naad nu gaan uitkrabben en vervolgens weer opvullen. Daarbij wil ik het vulmiddel zoveel mogelijk tegen het beton plakken, zodat het plafond zoveel mogelijk één geheel gaat worden en als het weer gaat scheuren het op de naad van plafond en gevel. Dat scheuren zal onvermijdelijk zijn, maar dan zit de scheur wel op de juiste plaats.

Wel opvul / plak middel kan ik daar het beste voor gebruiken. Dus wat het beste plakt op beton en/of beton met resten pur-schuim?


Alvast bedankt voor de reacties,
 

BigBert

  • #2
Ik gebruik hier roodband of fix&finish voor.
 

Hharbers

  • #3
Het gaat altijd scheuren dus zorg dat de scheurlijn op geconstroleerde positie ontstaat.
Na stucen gips hoek wand/plafond ingsnijden en na drogen gips flexibel kitten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zou het een idee zijn om daar bijvoorbeeld een ophang systeem voor schilderijen te plaatsen.
 

Aloys

  • #5
Bedankt allen,

@ Hharbers:
Dat het altijd gaat scheuren ben ik van op de hoogte. Ik heb een dunne foliestrook aangebracht op het gevelpaneel in de scheur zodat na het opvullen er geen werkelijk contact. Achteraf nog een keer insnijden inderdaad.

@Wgb
Het betreft de voor- en achtergevel met ramen / deur. Het is niet de plaats waar ik bijv. schilderijen ophang.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het is niet verplicht om daar schilderijen onder te hangen maar ze dekken heel mooi af en dit blijft echt levenslang netjes.
 

Campo

  • #7
Misschien zou je voort bordurend op het idee van Wgb kunnen denken aan een subtiel koplatje of plint. Ben je goedkoper uit dan met een ophangsysteem voor schilderijen. Plinten aan het plafond kan. Maar plinten bij wand/wand nog nooit eerder gezien. Maar misschien ook niet nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu