Naden dichtmaken met bewapend gaas / papier?

Mertens7

  • #1
Goedemorgen,

ik ben gisteren begonnen met het verwijderen van de oude schrootjes en het plaatsen van isolatie met gipsplaten. (Zie foto)

Ik heb Aguaplast, all 4 inn van het merk Beissier gehaald om de gipsplaten af te werken. Nu is mijn vraag, moet ik op elke naar / hoek bewapend gaas plaatsen of is het opvullen met de pasta voldoende?
Het plafond is dubbel geïsoleerd na het plaatsen van de gipsplaten.

Ik hoor graag van jullie, alvast bedankt.

met vriendelijke groet,
Mertens

473AFFF4-9AA3-48DC-9516-1B9FFE34185A.jpeg DC135D16-2259-44BE-AE9E-41F88EAAF98A.jpeg
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Wat me als eerste opvalt is dat er geen dampscherm is aangebracht achter de gipsplaten van het plafond. Ik zou wel een vorm van wapening toepassen(papier of gaasband)
 

Mertens7

  • #3
Klopt, deze heb ik niet aangebracht. Er zit achter de isolatie wel nog ruimte van 10 cm, daarna zit een houten plank en daarachter dakisolatie.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Ik ben geen isolatie expert. Persoonlijk had ik wel een dampscherm aangebracht desondanks de 10cm tussenruimte achter de isolatie. Je wilt geen condensvorming van leefvocht in isolatiemateriaal en evt vochtplekken als gevolg. Misschien dat anderen op forum hier uitsluitsel kunnen beiden.

Als je het naderhand gaat schilderen. Naden eerst vlak vol zetten/drogen/ vervolgens netjes uitpleisteren. Hoeft niet tussentijds geschuurd te worden zolang je er geen bult op maakt. Succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu