Naden plafond dichtmaken

HannekeT

  • #1
Hallo,

Wij hebben in onze jaren 30 woning houten plafond platen. We willen de naden graag dichtmaken zodat het een strak geheel wordt (zie foto's)
We vinden het belangrijk dat je de dichtgemaakte naden na het schilderen niet meer kan zien..
Het gaat echt alleen om de naden, we willen de details aan de randen van het plafond graag behouden.

Iemand tips?

IMG_20210510_133434[2976].jpg IMG_20210510_133503[2975].jpg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat zijn zachtboard platen? In dat geval zou ik overwegen alles te verwijderen omwille van de brandveiligheid.

Onzichtbaar wegwerken van de naden lijkt ook niet mogelijk, op de foto lijken de platen niet helemaal vlak te zijn ten opzichte van elkaar. door de v groeven valt dat niet op, maar als je het glad gaat maken wel. Nog los van het risico op scheurvorming.
 

HannekeT

  • #3
@Mn22 Het zijn geen zachtboard platen ik denk eerder iets van MDF. Het was in ieder geval nogal een klus om een gat te boren voor de spotjes, hard hout in ieder geval
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Dan zou je in theorie met een vulmiddel, zoals houtrotvuller de naden kunnen dichtzetten. Maar ik vrees dat je het nooit onzichtbaar krijgt doordat er hoogteverschil zit in de platen. Daarnaast heb je grote kans dat op de naden naderhand weer scheurtjes ontstaan.

Ik zou er niet aan beginnen. Het is enorm veel werk en of je een acceptabel resultaat krijgt is erg twijfelachtig. Als je toch een glad plafond wil, kun je beter het bestaande plafond verwijderen en een nieuw gipsplafond erin zetten dat je vervolgens glad laat pleisteren. Tenminste als het echt strak moet.
 
  • Like
Waarderingen: HannekeT

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Met stucwerk op gipsplaten is het inderdaad gegarandeerd scheurvrij.

Naden van hout blijft een groot risico (garantie) geven op scheuren. Een manier om het toch te proberen is met een non-crack kit dichtzetten/vlak maken en met een scheuroverbruggende muurverf schilderen.
 
  • Like
Waarderingen: HannekeT

HannekeT

  • #6
@Mn22 Oke thanks voor het advies ! Dan weet ik wat me te doen staat
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu