Nachtverlaging Remeha quinta 45

Laurenttwint

  • #1
Beste mensen,

Ik zit met een probleem hier, We hebben een remeha quinta 45 hangen op zolder. Hier hangen twee vloerverwarmings verdelers onder welke allebei met een thermostaat geregeld worden via een volgende unit
https://www.klusidee.nl/pdf/Datenblatt_AB4001_D_web.pdf
aan deze unit hangt zover bekend nog een pomp unit welke de pompen regelt zodat ze niet altijd draaien. ook hangt hier nog een tijd klok aan welke ingestelt staat op de tijden dat er iemand aanwezig is.

Als de tijdklok AAN is, dan wordt het in de ruimtes gewoon de ingestelde temperatuur zoals de thermostaat aan geeft.
Staat de tijdklok op UIT, dan gaat eigenlijk alleen dus de nachtverlaging in (-2 graden) en wordt het dus gewoon twee graden kouder dan de thermostaat aan geeft.

Nu is het zo dat de klok elke dag om 06.00 uur aan gaat en elke dag om 17.00 uur uit gaat. Echter om 16.00 uur voelen wij dat de kachel al wat afkoelt. Wat er precies gebeurd weet ik niet, het zou zo kunnen dat hij dan al in de nachtverlaging gaat maar de tijd klok springt daat ook pas op om 17.00 uur.

Nu vroeg ik mij twee dingen af. is er nog meer apperatuur aangesloten die bijvoorbeeld die twee graden bij nachtverlaging regelt in dit systeem? zou daar dan ook mogelijk een klok in kunnen zitten die ingesteld staat op 16.00 uur? Of wordt die nachtverlaging geregeld in de ketel zelf?

het zou ook best kunnen zijn dat die nachtverlaging meer is dan 2 graden , daar is allemaal niets over bekend..

wie kan hier iets zinnigs op zeggen?

MVG
Laurent Twint
 

Bernhard

  • #2
Het kan zijn dat de regeling de temperatuurdaling berekend vanaf 16-17.00u. Als de temperatuur daling bv 0,5grd lager wordt dan de ingestelde waarde van 20grd dan zal de regeling de ketel niet aansturen tot dat de temp meer dan 2grd lager wordt. Mvgr Bernhard
 

Laurenttwint

  • #3
Ik heb eigenlijk nog vergeten te melden dat de instellingen van de tijdklok nu zo zijn, ik heb ze namelijk gisteren zo ingesteld. De vorige instellingen waar: de hele dag gewoon aan en alleen in het weekeind 2 uurtjes uit.. Wie dat zo heeft ingesteld is natuurlijk weer een raadsel.

mvg
Laurent
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Wat bedoel je met de hele dag aan?
Tijden vermelden aub.
 

Laurenttwint

  • #5
De tijdklok is de heledag op aan geschakeld, dat geeft dus aan dat er eigenlijk geen nachtverlaging aanwezig is geweest...

toch werd het na vier uur kouder hier.

Ik ddenk zelf dat er misschien ergens nog een unit zit waar je dingen kan instellen mbt de nachtverlaging. Ik denk dan aan de te minderen temperatuur van de nachtverlaging en mischien een tweede tijdklok die bindend is ofzo...
 

Bernhard

  • #6
Zoals je eea weergeeft met tijden is verwarrend. Zet alles op volgorde dan wordt het voor ons duidelijker. Van afstand kan niemand zien of er nog een extra/andere regeling is. mvgr Bernhard
 

Laurenttwint

  • #7
Ok, dat snap ik,

de tijden zijn de volgende

ma: 00.00 tot 00.00 uur aan
di: 00.00 tot 00.00 uur aan
wo: 00.00 tot 00.00 uur aan
do: 00.00 tot 00.00 uur aan
vr: 00.00 tot 00.00 uur aan
za: 12.00 tot 15.00 uur aan
zo: 13.00 tot 18.00 uur aan

Ik heb het hier over de tijdklok die de nachtverlaging inschakeld.

nu vraag ik mij dus af waar ik de verlaging in temperatuur van de nachtverlaging in moet stellen. Waar gebeurd dit doorgaans?

het vreemde is dus dat ondanks het boven genoemde schema, toch om 16.00 uur de temperatuur lager wordt zonder dat ook maar iemand er wat aan doet. dit is elke dag het geval.

In mijn eerste bericht staat een andere tijdsplanning genoemd. Deze is nu ingesteld, maar heeft geen effect op de temperatuur rond 4 uur. Enkel in de tijden zoals ingesteld.

MVG

Laurent Twint
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #8
Je had het over twee thermostaten,waarschijnlijk staat er eentje master en de ander slave.

Je zult dan de andere in moeten stellen.

Nachtverlaging met vloerverwarming? niet doen..... je bespaart er heel erg weinig tot niets mee.

Vloertjes goed isoleren en een vaste temperatuur dat houd de warmte heel lang vast, maar duurt ook heel lang voordat deze weer warm is :wink:

Calenta :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu