Naar buitenslaande ramen beveiligen

Timoklust

  • #1
Beste klussers,

Ik wil graag onze naar buitenslaande ramen meer beveiligen, maar weet nog steeds niet hoe ik dit op een slimme manier kan doen, zodat mijn raam niet als een gevangenis aanvoelt.

We hebben op de eerste verdieping 2 naar buitenslaande ramen (op onze slaapkamer) en wonen in de stad. De eerste verdieping is nogal hoog, dus je hebt een behoorlijke ladder nodig om erbij te komen. We hebben bovenin het raam een haakje zitten, zodat we ze klein stukje open kunnen doen om te luchten. Dit vinden we ook fijn als we gaan slapen, echter wat we niet fijn vinden, is dat een inbreker zo het haakje eraf kan halen (als die dus op een dergelijke ladder staat). Openstaande ramen zijn moeilijk goed te beveiligen lijkt me, maar we willen het iig horen als het geprobeerd wordt.

Wat is in jullie ogen een goede manier om deze ramen te beveiligen? Wat allemaal niet kan (inclusief reden):

- De "raamboom" werkt niet, omdat het twee tegen elkaar aan naar buitendraaiende ramen zijn:


- De kierstandhouder gaat niet werken, omdat het vastzet mechanisme van de deur gebaseerd is op een lange metalen lijn, waardoor je niet een rechte verbinding tussen de 2 ramen kan creëren (kierstandhouder: https://www.beslist.nl/products/klussen/r/kierstandhouder_buitendraaiend/)
- De deurketting vinder we zelf iets te aanwezig

Ik zit zelf nu te denken om 2 gesloten haakjes op te hangen (
haakjes
) en dan een klip of iets degelijks deze 2 te laten verbinden. Als ik deze aan de onderkant van het raam plaats, dan kunnen inbrekers er denk ik niet met de hand bij en zullen ze met kracht ervoor moeten zorgen dat het raam open komt.

Ik heb 2 foto's toegevoegd, hoop dat de situatie duidelijk is, jullie tips/ hulp is erg welkom!



 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kun je niet 2 van deze zo op het kozijn monteren dat het raam op een kier staat? Wel de sleutel eruit halen uiteraard!



Nb: met geweld is alles stuk te krijgen. Een raam wat op een kier staat geeft een gelegendheidsinbreker goede houvast..
 

Timoklust

  • #3
Hoi Walker,

Dankjewel voor je reactie, maar wat is dat voor iets? Ik zie het plaatje wel, maar wat voor soort sluitwerk is dit? En wat is de werking ervan? Het op een kier zetten van het raam is overigens geen probleem en je hebt gelijk, als een inbreker binnen wil komen dan lukt het wel als een raam op een kier staat, wij willen het alleen wel horen. Dankjewel alvast!

Groet,
Timo
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Denk nooit dat er via de eerste verdieping niet ingebroken zal worden. Er is altijd wel ergens een trap te vinden bij iemand in de achtertuin in de straat.

De foto van Walker is een knip met slot. De knip schroef je op het raam en het sluitplaatje zit in het kozijn. Omdat de knip maar met 2 schroefjes vast zit breek je deze zo van je raam af als je gaat wrikken.

Jouw ramen moet je allebei voorzien van een sluiting aan de onder- en bovenkant (dus 4 stuks in totaal). Daarnaast is een beveiligingsstrip aan te raden, zodat er niet met een koevoet / breekijzer tussen beide ramen gewrikt kan worden.

Je wilt echter ook ventileren. Zodra een raam echter op een kier staat is het vrij eenvoudig open te breken. Ook als je slaapt...

Ik spreek helaas sinds 6 weken uit ervaring. Als er midden in de nacht 4 man in je tuin staan en er zijn er 2 bezig om je badkamer bovenlichtje open te breken dan sta je even raar te kijken. Gelukkig werd ik nog op tijd wakker, 1 minuut later en ze hadden mij wakker gemaakt. De ladder om omhoog te klimmen hadden ze overigens eerst geruisloos uit de garage gehaald door een raam open te breken, zonder dat ik daar van wakker ben geworden.

Ik dacht altijd dat gebeurd mij niet, dat hoor je, sloten zijn voldoende, enz..
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Alternatief is ventilatieroosters boven het glas laten zetten. Heb je meteen de mogelijkheid beter isolerend glas te plaatsen. Comfortabeler en zuiniger.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat Dat is ook een hele goede optie: vast glas met ventilatierooster er boven. Zo bespaar je geld op beter hang- en sluitwerk en je bespaart op energiekosten en dat geld kun je gebruiken voor vaste isolerende beglazing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu