Na plaatsen 3 themostaat kranen door monteurs, valt druk CV ketel Intergas weg

Girdie

  • #21
Dag Boney. Dat is zeker een interessante gedachte! Dank voor het meedenken!
 

Girdie

  • #22
Sinds gisterochtend is de ketel volledig uit. Stekker er uit. Er is per vanochtend slechts 1 eierdopje vol water uit de condensslang gekomen die in emmer hangt. Toch is de druk verder gedaald van 0,9 naar 0,7.
Hamvraag: kan een ketel lekken zonder dat je ergens water ziet?
Of, als de druk verder daalt, betekent dit dat er in de leidingen een lek MOET zitten?
Wie heeft hier ervaring mee? Heel graag mee denken -zoals jullie al doen- ik wordt een beetje wanhopig!
 

Onderhoudtje

  • #23
Het is niet onmogelijk maar de kans is zeer klein dat de wisselaar van een intergas lekt. Wat nog wel eens wil gebeurden is dat de aansluiting op de aanvoerleiding gaat lekker, maar dan zou de ketel aan de onderkant gaan lekken.
 

Girdie

  • #24
Vandaag deskundige monteur op bezoek. Het lijkt erop dat het probleem is een radiator kraan die lekt. Liet hij ook zien. Maar omdat de verwarming meestal warm is, en het water verdampt, merk je dat niet. Ook een andere radiator kraan extra aangedraaid. Daarnaast ook de afvoer kraan -waar je de cv ketel laat leeglopen- vernieuwd. Hij kon geen overstort ventiel vinden, die is kennelijk nooit geplaatst. Wat niet hoort.Maar, als de druk boven de 3 bar, stopt de ketel er mee (interne beveiliging). De leidingen zijn bestand tegen wel 8 bar. De druk zal nog iets afnemen, en we zullen nog wat moeten bijvullen en ontluchten, maar hiermee zou het probleem opgelost zijn.
We houden u allen op de hoogte, maar voor nu alvast: dank aan iedereen die wilde meedenken! Zeer gewaardeerd!
 

Onderhoudtje

  • #25
Mooi dat de lekkage is opgelost.
Alleen jammer van het verhaal over het overstort ventiel, er staat duidelijk in de handleiding dat deze er tussen moet. En wel om de rede dat je je garantie kwijt bent omdat de druk niet boven de 3 bar mag komen, hiertegen zijn de koperen koppelingen in de ketel niet bestand.

Knipsel112.PNG
 

Girdie

  • #26
Dag onderhoudje. Dank voor je bijdrage. Ik hoop dat de lekkage is opgelost. Dat is nog even afwachten. Ik meld me wel weer over een paar weken.
Je hebt helemaal gelijk met het overstortventiel. De monteur wilde het denk ik wel plaatsen maar was al best lang bezig geweest, 2,5 uur. Als ik gezegd had dat ik persé wilde, hadden we een nieuwe afspraak moeten maken. Ik was al lang blij dat het probleem hopelijk is opgelost. Het blijft raar dat een zo belangrijk onderdeel 7 jaar geleden- toen de ketel werd geplaatst- ontbreekt. Het expansievat is nieuw en kan weer 7 jaar mee. Tzt zijn we misschien van het gas af.
Het kan zijn dat recent de druk -zonder dat ik het doorhad omdat het expansievat stuk was-zo hoog is opgelopen dat in de ketel de koperen leidingen zijn gesprongen.Dan houden we problemen.

Mocht ik ooit weer een nieuwe ketel laten plaatsen zal ik extra letten op dit onderdeel . Dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu