Na lekkage deel plafond afsteken

P.Veenstra

  • #1
Ik heb exact hetzelfde probleem als Phoxy84. Ook ik heb na een lekkage een deel van het latex van mijn plafond afgestoken. Het zat erg los. Nu wil ik niet het hele plafond afsteken. Hoe krijg ik nu het afgestoken gedeelte opnieuw geverfd zonder dat je hoogteverschil ziet? Ik heb er al gedacht om de randen te plamuren, zodat je geen plotseling hoogte verschil krijgt. Of zou je het "gat" meerdere malen moeten latexen om het als het ware op te vullen?

Als iemand een oplossing heeft, zou ik bijzonder blij zijn!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wij zijn ook blij als iemand eerst de forumregels leest.
Daar staat in dat topic kapen niet toegestaan is, daarom het topic afgesplitst.
 

P.Veenstra

  • #3
Sorry, het was niet m'n bedoeling te kapen of om iets te doen wat als negatief beschouwd kan worden. Ik heb inderdaad de regels niet gelezen. Ik heb al op zoveel forums gezeten en meestal komt het neer op netjes en beleefd posten. Dat probeer ik dan ook altijd te doen.

Ik dacht dat het juist goed was om in dezelfde thread te posten. Zeker omdat Phoxys84's vraag nog niet beantwoord was. Gedeelde smart en zo... En als er nog eenzelfde soort post in dezelfde thread zit krijgt, de thread meer aandacht. Tenminste, zo werkt het op veel andere forums.
Vandaar..
Met vriendelijke groet,
Peter
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Er zijn 2 mogelijkheden om een egaal plafond te verkrijgen:

1. Geheel afsteken
2. Opnieuw stucen
 

P.Veenstra

  • #5
Hallo Kees,
Bedankt voor je reactie!!

Ik was er al een beetje bang voor.

Zou ik niet de randen kunnen afschuren om de rand kwijt te raken en dan het "gat" eerst een keer latexen om hoogteverschil kwijt te raken? Eventueel nog weer licht plamuren om oneffenheden te verwijderen?

Het maakt me niet zoveel uit dat dat meer tijd kost.
Met vriendelijke groet,
Peter
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Op de schuurranden krijgt u weer hoogte verschil. Naar"0" wegschuren vereist ervaring en een zg. long-neck schuurschijf. Vooral bij strijklicht blijft u onvoldoende vlakschuren als golven in het oppervlak waarnemen.

Na droging heeft latex een zeer geringe restlaagdikte van een paar micron door uitdamping van het water. Eer het verschil is opgevangen moet u ( afhankelijk van het hoogteverschil) vele malen oversauzen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu