Vlekken door lekkage in schuurwerk plafond

Sasenmars

 • #1
Wij hebben een mooi schuurwerk plafond in de woonkamer. Door lekkage zijn er enkele geel/bruine vlekken ontstaan op een stuk van 20 bij 50 cm. Om deze te verwijderen hebben wij twee adviezen gekregen.

Opnieuw door een stucadoor schuurwerk laten aanbrengen. Het voordeel is een compleet nieuw plafond, het nadeel is dat het nogal wat kost en dat de hele woonkamer leeg moet.

Het plafond sauzen. Het voordeel hiervan zijn de lagere kosten, het nadeel hiervan is dat het mooie effect van het schuurwerk voor een groot deel verloren zal gaan.

Heeft iemand tips om dit soort vlekken op een andere manier te lijf te gaan, het liefst alleen de vlekken en niet het hele plafond, en waarbij een goed resultaat mag worden verwacht?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tealon

  • #2
  Ik denk niet dat er andere (reële) opties zijn dan de door je zelf genoemde methodes.
   

  Dick3

  • #3
  Wat je nog kunt proberen dit te doen met een sierpleisterreiniger van een bekend merk van 2 letters beginnend met een H.,; verkrijgbaar in de doe het zelf zaken.
  succes!
  Dick
   

  Sasenmars

  • #4
  Ik denk dat je HG bedoelt.

  Inmiddels hebben we de tip gevonden om St Marc verfreiniger te gebruiken. Dit hebben we in huis, dus aan het deppen geslagen. Het heeft zeker een reinigende werking maar of het weer helemaal tip-top wordt valt nog te bezien. We houden je tip achter de hand. Het kan geen kwaad om dit uit te proberen, rollen of opnieuw stucken kan altijd nog.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
  De lekkage is door en door. Dit houdt dus in dat indien u met schoonmaakmiddelen gaat wrijven of deppen de oppervlakte laag misschien kunt verwijderen, maar de doorslagvlekken niet. U zult waarschijnlijk de kringen blijven zien.

  Die kringen kunt u met iso-verf en een sjabloneerkwast deppen.

  Wij hebben laatst doorslagvlekken in een pas geschuurd plafond dmv deppen ( sjabloneerkwast ) en onverdunde isolatie verf optisch gezien weg kunnen krijgen. Geen 100% maar een zeer acceptabel resultaat.

  De moeilijkheid zit in het verschil van glansgraad: schuurwerk is ultra mat en iso-verf glimt enigzinds. Door te deppen "breek" je de glans.
   

  Sasenmars

  • #6
  Na het deppen met St Marc was de verkleuring een stuk minder, maar het schuurwerk was ook enigszins verdwenen. Waarschijnljik toch wat te veel 'gepoetst'.

  Daardoor wel enthousiast geraakt en vervolgens met een oplossing van bleekmiddel en water dmv een plantenspuit de vlekken bevochtigd.
  De vlekken zijn bijna niet meer te zien!!!
  Als het zo blijft zijn wij dik tevreden. Mocht de verkleuring toch verder 'doorzakken' dan zullen we alsnog gaan sjabloneren met iso-verf.

  Wel bedankt voor alle goede tips :lol:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu