Lekkage kozijn opgedroogde (bruine) waterdruppels

Johann-35

  • #1
Vandaag ontdekte ik opgedroogde (bruine) waterdruppels op de zijstijl van het kozijn op een van de slaapkamers. Bij nadere inspektie bleek dat dit afkomstig moet zijn uit een klein krimscheurtje in de verf op de verbinding verticale zijstijl/horizontale boven stijl. Het is niet veel maar schrok hier wel van! Bruine kleur is dus afkomstig van het hout en dat betekend dus dat het kozijn van binnen nat is! Baal hier echt van... Huis is van 1990, bitumen dak is 4 jaar geleden vernieuwd en gevel is 3 jaar geleden geïmpregneerd. Huis zit zowel van binnen als buiten goed in de verf.

Groeten, Johan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Weet u ook welke vraag u wilt stellen ? :wink:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Buiten de vraag: wat u ziet zijn de in water oplosbare inhoudsstoffen die uit het hout treden. Dit behoeft geen halszaak te zijn.

U heeft het hier over een hardhouten kozijn ( waarschijnlijk meranti ). Een boom leeft. Als een boom gewond gaat raken zal deze proberen zichzelf te repareren.

Waarmee denkt U? Hardhout doet dit met deze inhoudsstoffen, zachthout met hars.

Wat u moet doen om te voorkomen dat deze sporen zich op meerdere plaatsen gaan manifesteren is de betreffende plekken kaal schuren en voorzien van een isolatieprimer alvorens weer te gaan aflakken.

Twijfelt u aan het vochtigheidsgehalte van het hout, dan is meten weten, dus een vochtigheidsmeter zal hier duidelijkheid in brengen.
 

Johann-35

  • #4
Sorry, had wat duidelijker moeten zijn: voor mijn gevoel mag het niet zo zijn dat het daar water lekt of ben ik mis? Het hout verrot m.i. nu zomaar. Vind het ook een rare plaats voor lekkage!! Denk dat houtwerk altijd kurkdroog is maar neem mij niet kwalijk, ben een echte leek op bouwkundig gebied. Maar ja, ieder z'n vak hè.....

Groeten.

PS. 't Gaat het weekend weer flink regenen, zal het in de gaten houden of er weer druppels uit komen. Raam is op het westen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu