Lekkagevlekken blijven zichtbaar?

Neesje

Specialist Verwarming
  • #1
Hallo klusgenoten.
Heb pas een huis gekocht met een plat dak en dat heeft helaas gelekt, deze lekkage is inmiddels al lang geleden verholpen.
Het is een huis uit 1987 met een gespoten plafond.
Heb vandaag het plafond gewit met wijzonol latex maar het lijkt erop (toen ik wegging was het natuurlijk nog niet volledig droog) alsof de lekkage zichtbaar blijft.
Heb er wel een toevoeging bijgedaan in de vorm van een droogvertrager of hoe je zoiets ook noemt, dit had ik hier op het forum gelezen en dit middel werd me ook aangeraden bij het bedrijf waar ik de latex kocht.
Heb ik iets verkeerd gedaan en had ik iets met deze plekken moeten doen of zou ik morgen voor een verrassing komen te staan en is er niets meer zichtbaar.
 

Chathanky

  • #2
Daar zijn isoleerproducten voor, zoek maar eens op google. ("isoleren vochtplekken")
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Maar wat ik dan als verwarmingsmonteur niet snap is waarom je dit blijft zien ook als het al maanden droog is.
Is dit een soort chemische werking of zo?
 

Chathanky

  • #4
Als je er met de natte er weer over gaat losen de plekken weer op en trekken in de latex. Zo blijft het zichtbaar.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Het zijn niet de plekken die oplossen. Lekkage vlekken bevatten in de lekstoffen olieachtige substanties die niet matchen met een watergedragen verf. Er lost dus niets op, het is een kwestie van schiften.
Hierdoor blijft de lekkage plek zichtbaar.

Zou de plek oplossen dan zou deze over een groter deel van het oppervlak na droging zichtbaar zijn, maar ze blijven precies op hun plek zitten.

Ook het product dat u gebruikt is geen echte superdekkende verf, want het laat de structuur van gespoten plafonds open. Normaliter is dit ook gewenst bij structuurgespoten plafonds.

Waarmee, want dat wilt u graag weten, kunt u doorslagplekken afdoende isoleren. Er zijn er 10 tallen, maar wij testen in de praktijk vaak op verzoek van de dealer deze producten, puur objectief.

Nadat het kaf van het koren is gescheiden blijven er maar weinig echt goede isoleerproducten over.

Kijk maar even in uw Pb.
 

Mechas79

  • #6
Beste Neesje,

Uw probleem is een bekende probleem, en weinig isoleer producten zullen dit verhelpen, syntetische muurverf zal dit zeker verhelpen.

Wat er gebeurd is dat oude watervlekken doorbloeden, en dat zal blijven gebeuren, ongeacht de lagen verf die je gebruikt. Sommige muurverven zullen het beter doen dan anderen, afhankelijk van de gebruikte grondstoffen maar wat het beste werkt is naast een systetisch systeem, een watergedragen 2 K lak. Is een dure oplossing maar door de chemische droging van deze creeer je een zeer dichte laag waardoor ook oude watervlekken niet meer doorbloeden.

Zoek in google naar bovengenoemde blanke 2 K watergedragen lakken.

Gr
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Even een kleine aanvulling uit praktische ervaring: het overschilderen van doorslagplekken met gladde ( watergedragen 2-K lak ) zorgt ervoor dat u met muurverf OVER de gladde vlakken glijdt.

Hierbij voor de DHZ'r: watergedragen 2K is een samenvoeging van 2 componenten die zeer nauwkeurig gemengd moeten worden. Ook de verwerkingstemperatuur voor de pot-life is niet onbelangrijk.

U kunt deze producten niet met een schuimplastic roller opbrengen ( deze lost op).

Als u een spuitbus gebruikt heeft u samengestelde componenten, bedieningsgemak en een enigzinds geruwd oppervlak waarop muurverf beter hecht en dekt. Deze producten zijn specifiek voor doorslagvlekken ontwikkelt.

Het is mooi om aan te duiden wat de mogelijkheden zijn, maar bedenk altijd in de schoenen van de vraagsteller/ster te gaan staan: wat is voor hem / haar de meest praktische oplossing met een goed resultaat.
 

Mechas79

  • #8
Beste Kees,

Helemaal met je eens maar als je enkel 1 laag watergedragen 2 K lak zou gebruiken, wat zeer zeker genoeg is om de doorbloeding tegen te gaan, wordt deze zodanig door de ondergrond opgenomen, dat gladheid tijdens het rollen mee zal vallen. Een groter probleem is dat je wel 2 X zou moeten sauzen, wil je de inzuigings verschil tussen die plek en de rest van de plafon niet zien. Daar ontkom je niet aan.

De pot-life van een watergedragen lak is op papier meestal 4 uur maar in de werkelijkheid, daar deze bijna niet indikt na toevoeging van de 2de component, is 2 uur, hierna zullen de mechanische eigenschappen van de lak ( chemicalien bestendigheid enz) afnemen. Zelfs na 5 uur zou je zo een lak kunnen opzetten en deze zal normaal drogen, maar de eigenschappen van deze zullen afnemen.

Mijn excuses als ik soms te technisch ben, :oops: ik heb het soms niet in de gaten.

Gr
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Dat u technisch bent: prima.

Vraagstellers op dit forum zijn dit over het algemeen niet op het gebied van "Verven, lakken, behangen en glas". Zij lezen dus over een A4 lange uitleg heen, of begrijpen het niet.

Da's geen schande: ik zou ook niet weten hoe ik bijvoorbeeld een brood moet bakken.

Technische uitleg is soms niet te vermijden, de kunst is om deze begrijpelijk en kort samen te vatten. En dat valt soms niet mee, vooral omdat er met de vraagsteller over zijn / haar onderwerp vaak meer dan honderd mensen meelezen die ook van het Ei van Columbus moeten meeprofiteren, want daar doen we het voor.



:wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu