Na-isoleren bestaande spouwmuur

Eelco_W

  • #1
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met mijn vraag.
Ik wil mijn bestaande spouwmuur isoleren met thermoparels.
Ik heb vragen over de rd-waarde hiervan gezien het volgende:
Ik kreeg een offerte van een bedrijf in de buurt voor isofekt hr-thermoparels. Hier werd verder geen rd-waarde in genoemd.

Ik kreeg van een ander bedrijf een offerte voor eps-thermoparels. Deze offerte was bijna 200 euro goedkoper. Hierin werd gesproken over een rd-waarde van 1,62.

Toen heb ik gebeld met het eerste bedrijf of het wat goedkoper kon want het liefst wil ik een lokaal bedrijf steunen. We zijn het eens geworden over de prijs en ze kunnen wat mij betreft de klus uitvoeren. Nu kreeg ik echter een opdrachtbevestiging thuis en ineens staat hierop aangegeven dat ze Danco thermoparels er in willen doen met een rd-waarde van 1,35 <zelfde condities verder= uitgaan van spouwbreedte 6 cm>

Ik heb inmiddels gereclameerd en er is mij toegezegd dat ze HR Thermoparels zullen gaan gebruiken.

Vragen:
1) De rd-waarde van (isofekt) HR-thermorparels zal toch ook rond de 1,62 zitten?
2) hoe kan ik straks zien of ze echt wel hr-thermoparels gebruiken en geen gewone thermoparels?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Of het verschil te zien is tussen de verschillende parels, weet ik niet. Ook vraag ik me af of er veel verschil zit tussen de isolatiewaarde van verschillende merken parels.

Als ik U was zou ik een en ander pas uit laten voeren nadat op de opdrachtbevestiging de juiste gegevens staan. U moet op papier hebben staan welk merk en type parels er gebruikt gaan worden, alsook de te bereiken isolatiewaarde. Alleen dan kunt U verhaal halen als er van de opdracht afgeweken wordt.

Stel dat U nu een discussie krijgt over de parels, dan wordt er gezegd dat alles volgens de opdrachtbevestiging is uitgevoerd. U zegt dan dat mondeling anders is afgesproken. Dan heeft U dus een bewijsprobleem. Goed op papier zetten dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu