Mysterieuze wc bril

Klustijger

 • #1
Hi allemaal,

Al een paar weken zitten wij nu in ons nieuwe huis en er is 1 pietluttig dingetje waar we ons aan storen.Het scharniergewricht van debril van de tweede wc is afgebroken en het lukt maar niet een vervanging te vinden. Zowel niet voor de bril als het scharnier. Het lijkt wel alsof niemand dit type kent! Wat het nog moeilijker maakt is dat er nergens op de bril of pot een merk of type staat. Kent iemand dit type scharnier of wc bril? De bril lijkt met een enkel schriefje aan beide kanten van boven af te zijn bevestigd. De schroef komt er niet aan de onderkant uit (daar zitten geen gaten). Ter info, het is een brother toilet, een erg compact model.
592D105E-A882-47FF-A1BD-F1C087A33576.jpeg
929406F6-E5EB-47B3-B36D-FAC14CD069D3.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Past daar niet gewoon een universele bril op? dan kun je toch gewoon een gelijkend model erop zetten?
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Mogelijk past een d model bril erop. Maar als het een speciaal compact model pot is, kan dat ook lastig zijn.

  In ieder geval zou ik eerst even de oude bril proberen te demonteren om te kijken hoe een en ander gemonteerd zit. Dan kun je daarmee rekening houden bij het kopen van een nieuwe bril.

  Mocht de wc pot echt een exoot zijn en er is niets passends te vinden, dan kun je ook een andere pot monteren. De meeste merken hebben wel een compact model in het assortiment.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu