Mysterieuze deurposten en scharnieren

BorisC

  • #1
Wie kan mij helpen met de wens om deuren en liefst ook scharnieren in ons huis te vervangen. Het gaat om een woning met deels zware massieve deuren met mooi gematteerd glas (echt geruwd glas, geen folie), maar ook een aantal simpele holle deuren met goedkope rommel erop. Onbegrijpelijk gezien het feit dat de hele woning verder met de beste materialen gebouwd en afgewekt is, maar soit. Nu worden we gek van het gepiep en gekraak van de scharnieren waarvan een aantal ook aardig slijtage vertonen, dus die scharnieren wil ik er zo snel mogelijk uit hebben. Maar waar ik in mijn vorige woning makkelijk paumelles uit Polynorm deurposten kon schroeven, heb ik hier te maken met iets obscuurders.

Zoals op de foto te zien is er geen spoor van montagemateriaal. De bladscharnieren zijn door sleuven in de deurpost geschoven en moeten haast wel vast gelast zitten. Als ik verhalen online mag geloven vind je dit alleen terug bij goedkope (huur)woningen uit de jaren '60. We hebben het hier echter over een vrijstaande woning van nog geen 20 jaar oud.

Wie weet hoe dit zit en wat de opties zijn om de boel te renoveren met fatsoenlijke scharnieren?

IMG_5281.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als de scharnieren een onderdeel zijn van de kozijnen: Dan blijft er weinig anders over dan de kozijnen te vervangen.

Enig idee van merk kozijnen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Das wel vrij radicaal, gelijk vervangen, heb je al een keer geprobeerd de scharnieren schoon te maken en te smeren, hangen de deuren er wel allemaal recht in, want binnen 20 jaar meerdere scharnieren verslijten is toch wel vrij rap?
 
  • Like
Waarderingen: Sander 1972

Sander 1972

  • #4
klein beetje ptfe olie helpt wel eens
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Je zou bijna zeggen Teflon, maar dat is een merk :-)

PS, ik snap dat wel, dit soort scharnieren zou ik ook graag laten vervangen als ik ze nog had,
maar helaas heb ik de oplossing niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu