Muurverf in keuken behandelen tegen vetspetters

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Deze week wordt de nieuwe keuken geplaatst. De wanden zijn gestuct en worden gewit. Wat kan ik hier het beste nog over smeren om de muur gemakkelijk schoon te kunnen houden (vetspetters, enz)? Matte blanke lak?
 

Tiho

  • #2
Gewoon schrobbare muurverf nemen.
 

Flierps

  • #3
We hebben schrobber latex naast de vaatwasser. Goed te poetsen, maar ingetrokken koffie en thee spetters krijg ik er niet meer af.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoevwild schenkt u uw koffie en thee in dan in? En waarom spetters eerst in laten trekken, die moet je gelijk weg vegen.
 

Robbie's

  • #5
Wij hadden hetzelfde probleem in keuken. Matte verf gebruikt en later spijt omdat vet vlekken er in trokken. Dezelfde kleur gebruikt maar dan muurverf hoogglans in keuken gebruikt en dat bevalt mij in ieder geval veel beter.
 

Flierps

  • #6
De vaatwasser staat direct naast de muur. Als je een kopje te wild er in zet of je bent vergeten te kijken of er nog wat in zat dan spet het wel eens.

Als de kinderen de vaatwasser vullen dan zie ik pas de volgende dag dat ze gesopt hebben.

Misschien is een mat blanke lak een idee. Dan valt het niet al te erg op?
 

Bram_

  • #7
Je mag geen merken noemen hier maar mij is een parelschone latex van een bepaalde fabrikant aangeraden met als opmerkingen "die durven we zelfs achter een kookplaat te gebruiken". Ik heb er nog geen ervaring mee maar wij willen dat gaan gebruiken in onze nieuwe keuken. "Voldoet na een maand droging conform EN13300 ruimschoots aan Klasse 1" staat er bij.
 

Flierps

  • #8
Ja, parelschoon, zo ziet die van ons er ook uit :wink:

Wel mat en met een kleurtje gemengd, wellicht dat glans beter resultaat geeft? Er wordt op de emmer nog gesproken over een parelschoonmaakmiddel van hetzelfde merk, maar de vlekken waren er echt ingetrokken. Vandaag met een schuursponsje geprobeerd omdat ik toch van plan was te schilderen, maar ik zat al op de stuc voordat de vlekjes weg waren.

Mocht je dezelfde gebruiken, de schilder gaf nog aan dat je het echt 2 weken uit moest laten harden. We hebben het al die tijd netjes beschermd met een houten plaat ervoor.
 

Marcn88

  • #9
Muur witten en aflakken met een blanke epoxy zowel mat als hoogglans verkrijgbaar en dit kun je afnemen boenen e.d zit hier zelfs als toplaag op een betonnen aanrechtblad met 3 koters die er hun ding mee doen en nog geen centje pijn
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10
Mag wel even he. Waarom zouden er wandtegels zijn ontwikkeld en die worden nogsteeds volop aangebracht. :wink:
 

Bert pit

  • #11
We mogen hier natuurlijk geen reclame maken, maar zoek even op "doekje er over klaar". Geweldige matte latex die echt goed schoon te maken is en daarna mat blijft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu