Muurtje half tegel / half stuk - tegelprofiel

Onn0

  • #1
Beste medeklussers,

Ik zit met het volgende en heb zelf nog geen bevredigende oplossing kunnen vinden op internet dus hopelijk met wat tips/tricks/inzichten van de mensen hier kan ik wel een oplossing vinden.

Ik heb de hele badkamer opnieuw gebouwd en heb in het midden een muurtje voor de wastafel. De muren van de badkamer worden vanaf onder tot 1.40m betegeld. Daarboven zit stuc. Het muurtje voor de wastafel heeft twee kopse kanten. Nu zoek ik een oplossing voor deze hoeken. Tegels zijn 9.6mm. Ik zou een kwart rond tegelprofiel willen gebruiken, maar ik kan maar geen oplossing bedenken voor de 'bovenkant' van het profiel, omdat deze moet stoppen daar waar de stuc begint.

Nou kan ik me niet voorstellen dat ik de enige/eerste ben, dus hoop dat er hier mensen met hetzelfde probleem zijn geweest die hun oplossing willen delen.

Dank je wel alvast!

Gr.
Onno.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Komt het stucwerk dan niet gelijk met de tegels te zitten.?
 

Onn0

  • #3
Beste Peter,

Nee, de stuc komt niet gelijk te zitten met de tegels. Dan had de stuc inderdaad 'over het profiel' kunnen vallen. Bij mij dus niet het geval.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Ik weet niet welk merk tegelprofielen je gebruikt hebt.
Maar bij sommige zijn van die ronde afwerk dopjes verkrijgbaar.

 

Onn0

  • #5
Hi,

Ik heb nog geen keus gemaakt van profielen, omdat ik dus nog niet precies wist welke oplossing ik had. Maar die rechterafbeelding had ik nog niet eerder gezien, dat is wel precies wat ik zoek. Blijkbaar bestaat er wel zoiets. Ga ik toch nog even verder zoeken.

Echt een ander alternatief is er dus niet?

Gr.
Onno.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Die linker dopjes werken ook.
Alleen moet je dan het tegelprofiel iets korter houden, zodat de bovenkant van het dopje gelijk met de bovenkant van de tegels zit.
Die rechter kapjes bestaan wel, maar zijn heel moeilijk aan te komen, omdat die bijna niet gebruikt worden.
 

Onn0

  • #7
Hi,

Inderdaad, helemaal bij vierkante profielen zijn die dopjes gewoon helemaal vierkant, ik dacht dat bij die hoeken namelijk aan twee kanten een 'pootje' zat. Blijkt dus niet zo te zijn.

Kortom, probleem opgelost. ;o) Tnx voor de reacties!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu